Joel Marklund / BILDBYRAN/Guliver Image

SRBI VEČERAS IGRAJU UTAKMICU ODLUKE: Treba im malo čudo, ali Orlovi se nadaju

Autor: Dnevno GIŠ

Iako im baš nije drago što je Hrvatska prošla u osminu finala na Svjetskom prvenstvu u Katru i imaju sijaset primjedbi na igru naše reprezentacije, Srbija se priprema na susret odluke protiv Švicarske večeras od 20 sati.

Kao što već znamo Orlovi su na jednom bodu koji su osvojili protiv Kameruna, dok im je Brazil na prvoj utakmici lagano mogao utrpati pet komada, ali bitno da oni nisu zadovoljni izvedbom Vatrenih.

Susret Švicarske i Srbije je repriza iz Rusije 2018. godine, kada su ih igrači iz zemlje ementalera i satova pobijedili i poslali kući, a od tada datira i netrpeljivost prema nekim igračima iz švicarske reprezentacije albanskog podrijetla.

No izabranici Dragana Stojkovića Piksija večeras moraju to sve zaboraviti i nadati se kako će njihovi ljubimci pružiti bolje igre nego u prve dvije utakmice SP-a.

Mogu ispasti i ako pobjede

Podsjetimo, Brazil se već plasirao u osminu finala, dok se za drugu poziciju natječu Švicarska, Srbija i Kamerun i svaka reprezentacija ima svoju računicu u večerašnjim susretima. Situacija u njihovoj grupi je da Brazil ima šest bodova, Švicarska tri, dok su Kamerun i Srbija osvojili po bod.

Matematika nije jednostavna što se tiče Srbije, njima treba isključivo pobjeda protiv Švicarske, kojoj je zapravo dosta i bod, i ako Kamerun napravi veliko iznenađenje i pobjedi Brazil, koji danas nastupa s rezervnom momčadi.







U slučaju neriješenog na obje utakmice dalje ide Švicarska, a ako pobjede Srbija i Kamerun odlučivat će gol razlika ili fair play kvota.

Problemi u obrani i napadu

Piksi ima dosta problema što se tiče obrane, na ozljede se žale Strahinja Pavlović i Miloš Veljković, a i u napadu ne cvjetaju ruže Orlovima, čija dva glavna napadača Aleksandar Mitrović i Dušan Vlahović isto nisu potpuno spremni.

Naravno tu ostaje i pitanje odnosa u momčadi, za koji kuloari u Srbiji tvrde da je narušeno preljubničkim aferama, ali to su za sada samo priče.

Švicarci isto imaju problema u obrani, dva glavna stopera pokupila su neku virozu, a ozlijeđeni su bili Shaqiri i Okafor, no ni jednima ni drugima motivacija ne bi trebala biti problem, ipak je u igri osmina finala Svjetskog prvenstva.

Autor:Dnevno GIŠ
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.