Guliver Image/Srpski navijači/Ilustracija

Srbi povukli zanimljiv potez: Jednom odlukom smanjili broj stranih nogometaša

Autor: Dnevno GIŠ

Iako politički Srbija stalno pleše između Europske unije i Rusije, što se tiče njihovog nogometnog saveza, od danas je jasno kome su se priklonili, a sve zbog smanjenja broja stranaca u tamošnjoj Superligi.

Tako je na današnjoj sjednici Izvršnog odbora Nogometnog saveza Srbije (FSS) donesena odluka da će ubuduće stranci u Superligi biti drugačije registrirani.

Tako će svi nogometaši koji su s područja Europske unije biti zavedeni kao ‘domaći’ igrači i imat će isti status kako srpski nogometaši.


Guliver image

Smanjenje stranaca

“Ograničenja broja stranih igrača/igračica iz člana 1. ove odluke ne odnose se na strane profesionalne igrače/igračice koji su državljani/državljanke država članica Europske unije i ti profesionalni igrači/igračice imaju pravo nastupa na utakmicama odgovarajućih ligaških i kup takmičenja, bez obzira na propisani (ograničeni) broj stranih igrača/igračica, jer se shodnom primjenom propisa Republike Srbije i primjenom Mišljenja Komisije za pravna pitanja FSS broj 19-1769/1 od dana 04.10.2019. godine smatraju domaćim igračima/igračicama, odnosno osobama u ravnopravnom statusu izjednačenim sa domaćim profesionalnim igračima/igračicama”, odlučili su susjedi.

To pravilo odlično će pasti Crvenoj zvezdi, koja pokušava što više smanjiti broj stranaca za nadolazeću sezonu, a ovom odlukom će ih imati samo petoricu, od četvorice koji mogu istovremeno biti na terenu, a i Partizan će si otvoriti kvotu za dovođenje stranih igrača koji nisu u EU.

Autor:Dnevno GIŠ
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.