FOTO: YouTube

SRBI NAPRAVILI CIRKUS: Uhitili suca zbog izmišljenog penala, terete ga za zlouporabu položaja

Autor: Željka Orešković

Sucu ovo nije prva "pogreška"

Srđan Obradović još jednom je postao predmet sprdnje u regiji. Srpski nogometni sudac poznat je po svojim kiksevima i čudnim odlukama na travnjaku, ali na utakmici Spartaka i Radničkog, sve je to podigao na novu razinu…

Obradović je prvo u 49. minuti gostima isključio Pavkova zbog dva žuta kartona, nakon toga je u 66 minuti dosudio penal iz kojeg je Nikolić zabio za vodstvo. Sudački vrhunas doživio je u 79. minuti kada je izmislio penal, kojeg je Nikolić ponovo iskoristio i zabio za 2:0.

Snimka sporne situacije pregledana je iz svih kuteva i nitko ne može dokučiti što je to točno sudac vidio, jer nije imao što vidjeti.

Srbi su već navikli na Obradovićeve sumnjive odluke, ali sada im je prekipjelo jer se snimka brzinom munje proširila internetom i svijet se krenuo sprdati s njihovom zemljom. Sve je otišlo toliko daleko da su se u cijelu situaciji uključili i državni organi s naumom da zaustave javno sramoženje Srbije.

Tužiteljstvo u Novom Sadu izdalo je nalog, a policija ej uhitila Obradovića zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo zlouporabe službenog položaja. Sudac je priveden u policijsku ostaju u Jagodini.

Srpski sudac zadržan je u pritvoru 48 sati, nakon čega je uz kaznenu prijavu priveden tužitelju. Sumnjiči ga se da je “na nogometnoj utakmici u Subotici, između Spartaka i Radničkog, iskorištavanjem svog službenog položaja, favorizirao domaću momčad i tako je stavio u povoljniji položaj u odnosu na protivnika”.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.