srdan vrancic/CROPIX

‘SRAMIM SE ZBOG OVE SRAMOTE S RUSIMA’: Ćiro otvoreno o skandalu koji je zatresao: ‘Duboko sam uvrijeđen’

Autor: Ivan Lukač

Rusija je blokirana od strane Uefe i Fife pa po svijetu traže s kim bi mogli odigrati koju utakmicu. Na susret je pristao savez BiH, ali kako stvari stoje utakmica je bliže odgodi nego igranju.

Prvi su se pobunili Edin Džeko i Mirlanem Pjanić, ali i cijela BiH javnost tražila je odgodu igranja te utakmice zbog ruske agresije na ukrajinski narod.

O svemu se sada oglasio i bivši izbornik ‘zmajeva’ Miroslav Ćiro Blažević: ‘Ja naravno to ne mogu opravdati. Ja sam pokazao svoju privrženost kao izbornik Bosne i Hercegovine prema mojoj dragoj Bosni i Hercegovini.’ započeo je priču za Sportske.ba.

Osjeća sram

Zatim je nastavio: ‘Skoro sam upotrijebio jednu tešku riječ, za ovu vrstu odluke nema pardona ni za koga. Da smo mi u trenu kada je cijeli svijet protiv agresora, oni sa ovom gestom daju do znanja da su oni solidarni sa ruskom agresijom.’

 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 




Objavu dijeli Nogometni/Fudbalski savez BiH (@nfsbih_official)

‘Ja se smatram uvijek bosanskohercegovački čovjek, mene je sram. Sramim se. Bilo bi suvišno sve drugo što bih rekao, ali sam duboko uvrijeđen.   U isto vrijeme znam da posljedice ovog gesta će ispaštati napaćeni bosanskohercegovački narod.’  zaključio je.




Ćiro je BiH vodio od 2008. do 2009. kada ih je odveo u dodatne kvalifikacije za SP u Južnoj Africi. Tamo su poraženi od jakog Portugala, a jedino veliko natjecanje BiH je igrala 2014. na SP u Brazilu kada ih je vodio Safet Sušić.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.