Foto: Tom Dubravec/CROPIX

SPREMA SE NOVI IZDAŠNIJI UGOVOR ZA DALIĆA? HNS ga svakako želi zadržati, a to možda neće biti lako

Autor: Dnevno.hr/ I.L

Bronca u Katru i već ranije osiguran final four Lige nacija još jedna su potvrda kvalitete izbornika Zlatka Dalića. Njegov ugovor vrijedi do 2024. i Eura u Njemačkoj, ali HNS to želi produžiti do Mundijala 2026. doznaju Sportske novosti.

Dalić je dosad četiri puta potpisao ugovor s HNS-om. Prvi nakon što je izborio plasman na SP u Rusiji jer tri kvalifikacijske utakmice odradio je bez ikakvog papira, drugi poslije Rusije kad je produžio do kraja Eura 2020. godine.

No, u doba Covida taj Euro je igran godinu kasnije, a Dalić je te 2020. sklopio novi ugovor do kraja Svjetskog prvenstva u Kataru 2022. godine. Na zadnjem ugovoru stoji potpis bivšeg predsjednika Davora Šukera.

Bronca i srebro

Jedni što bi Dalića odbila od produženja je neka ponuda kluba iz lige petica. Osim toga spominje se i u kontekstu preuzimanja njemačke i brazilske reprezentacije.

 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 




Objavu dijeli Zlatko Dalic (@daliczlatko)

“U tom smislu CBF vjeruje da trenutno nema brazilskih trenera koji ispunjavaju ovaj uvjet pa su otvoreniji nego ikad za traženje stranaca. Moglo bi to biti prvi put 1965. da trener izvan Brazila vodi momčad. Posljednji je bio Argentinac Filpo Nunez. Međutim, odabrani mora zadovoljiti vrlo važnu kvalitetu: govoriti portugalski ili, barem, španjolski jezik. Za to su dva glavna razloga: da svakodnevan rad bude što fluidniji i da ima izravan kontakt, bez prijevoda, s medijima.” napisali su mediji u Brazilu.




Dalić ne priča nijedan od ta dva jezika, a igračke legende Brazila koje su bliske savezu žele Carla Ancelotija koji ih je već odbio, a kao i pošli put kad su birali izbornika spominju se neutemeljeno Guardiola i mnogi drugi.

Autor:Dnevno.hr/ I.L
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.