Foto: Ranko Suvar/CROPIX

‘SPOSOBNI SMO SAČUVATI PRIMAT U HRVATSKOM NOGOMETU’! Čačić se hrabri, dok se Dinamo trese

Autor: Dnevno.hr/G.I.Š

Dinamo prolazi kroz novo turbulento razdoblje u svojoj povijesti, klub doživljava borbu za vlast nakon dugogodišnje dominacije Zdravka Mamića, a sve se to odražava i na svlačionicu.

Modri su tako proljetni dio kampanje otvorili neriješenim rezultatom protiv Gorice na Maksimiru, a u subotu dolazi neugodna Lokomotiva, koja zna oteti bodove ‘velikom bratu’.

Trenutna sportska alfa i omega plavih je Ante Čačić, koji se trudi zadržati mir u svlačionici, ali nezadovoljstvo igrača odrazilo se u želji za odlaskom Ademija i Lauritsena, no glavni strateg modrih vjeruje kako je Dinamo igrački dovoljno jak da bude prvak i ove godine.

Drugačije utakmice

“Ovo je drugo domaćinstvo nakon Gorice, čeka nas Lokomotiva. Znamo da je u bliskoj prošlosti svaka utakmica protiv njih bila vrlo tijesna, neke smo i izgubili u prošloj sezoni. Ove smo odigrali dvije i obje su bile neizvjesne”, počeo je Čačić pa naglasio:

“Dinamo je apsolutno favorit, ući ćemo maksimalno odgovorno i koncentrirano, s jedinom nakanom i željom da dođemo do željena tri boda. Stanje je bolje nego što je bilo u prvom kolu s obzirom na to da nam je Baturina na raspolaganju. To nam daje širinu za ovu utakmicu. Respekt gostima u svakom slučaju, ali Dinamo jedino zadovoljava osvajanje sva tri boda”, naglasio je trener Dinama.

Foto: Goran Mehkek/CROPIX

Čačić se osvrnuo na utakmicu protiv Gorice za koju je zaključio kako ih jednostavno nije išao gol, a tijekom tjedna Dinamovci su radili  konkretno na završnici i posebno su apostrofirali prekide, dok je za Lokose rekao:




“Zaslužuju respekt, ali Dinamo se mora postaviti s pravim gardom od prvog trenutka, nastojati staviti utakmicu pod kontrolu i učiniti sve da dođe do prvog gola”.

Povratnici i dolazak igrača

“Boško Šutalo još nije s momčadi, Emreli jest. Petković je zadnja dva dana uz nas na terenu, jučer je malo participirao s momčadi, vidjet ćemo danas na koji način će, hoće li i koliko moći pa ćemo vidjeti za utakmicu”, izvjestio je Čačić o stanju u svlačionici i rekao da računa i na Ademija za ovu utakmicu.




Što se tiče prinova u redovima prvaka Antee Čačić nije rekao ništa novo:

“Ne, zasad je sve mirno. Imamo još par dana, vidjet ćemo kako će se stvari odviti. Radimo određene kontakte, razgovaramo. Vidjet ćemo kako će se sve skupa odviti. Nismo u nekom velikom stresu, imamo vrlo kvalitetan igrački roster koji je, siguran sam, sposoban napraviti ono što svi želimo, sačuvati primat u hrvatskom nogometu”, zaključio je Ante Čačić.

Autor:Dnevno.hr/G.I.Š
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.