Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

ŠPANJOLCI PRONAŠLI NOVOG MODRIĆEVOG NASLJEDNIKA: Ovog još nitko nije spominjao, hoće li i on biti samo jedan u nizu?

Autor: F.F

Kao da je to već postao dio uigranog folklora – Španjolci su ponovno našli Modrićevu zamjenu. Rade to već mjesecima, a možda i godinama i uvijek nekako pogriješe – jesu li sada napokon u pravu?

Luka Modrić nedavno je ušao u 37. godinu života i logično je da Real razmišlja o životu nakon kapetana Vatrenog, ali legendarni Hrvat svaki ih puta razuvjeri. Već godinama čitamo i gledamo kako Kraljevski klub dovodi Modrićeve zamjene, a na kraju, te zamjene, Hrvat ‘pojede’ i ostane dio udarne jedanaestorke.

Modrić je i ovu sezonu krenuo u fantastičnoj formi, no usprkos tome, Španjolci si i dalje zadaju zadatak pronaći njegova nasljednika.

Stigao mladi Francuz – koji obećava

Ovog ljeta u Real je stigao Eduardo Camavinga iz Rennesa i igre 18-godišnjeg Francuza bome obećavaju. Postigao je pogodak u svojem debiju u La Ligi, dok je u Ligi prvaka asistirao za pobjednički pogodak protiv Intera. Njega su već predstavili kao budućnost Reala, ali očito Španjolci u njemu ne vide Modrićevog nasljednika, usprkos sjajnim predstavama.




Jedan od onih o kojim se najglasnije pričalo kada je u pitanju Modrićev nasljednik, sigurno je  Martin Odegaard. Norvežanin se nikako nije mogao uigrati u Realu te je nakon niza posudbi, ovog ljeta napustio Madrid te preselio u Arsenal za 40-ak milijuna eura. Prije njega to su redom bili Federico Valverde, čak i Mateo Kovačić koji je otišao u Chelsea, pa zaboravljeni Dani Ceballos, a spominjali su se čak i igrači koji nisu nikad zaigrali za Real – Paul Pogba i Sergej Milinković-Savić.

Sada su pak Španjolci pronašli novo ime – Mikela Merinu. Merino nastupa za Real Sociedad, a u karijeri se već okušao u Bundesligi i Premier ligi, igrajući za Borussiju Dortmund i Newcastle United. Tamo se nije baš pokazao, vjerojatno jer je bio izuzetno mlad te nije dobivao puno prilike, a sada u Sociedadu igra nogomet života. Za svoj klub skupio je 118 nastupa te je postigao 13 pogodaka i upisao 12 asistencija, a njegova se vrijednost procjenjuje na 60 milijuna eura.

Španjolski Diario Gol prenosi kako je Real ozbiljno zainteresiran za njegove usluge, a ostaje nam za vidjeti hoće li i on biti samo jedn u nizu Modrićevih nasljednika.

Autor:F.F
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.