Photo by Clive Brunskill/Getty Images

ŠOKANTNA VEČER: Barcelona bez gola u Dortmundu, Liverpool krahirao ispod Vezuva, šest golova Salzburga

Autor: Andrija Kačić Karlin

U najzanimljivijim ogledima 1. kola Lige prvaka u utorak Borussija i Barcelona su odigrali bez golova, dok je europski prvak Liverpool u obranu naslova krenuo porazom kod Napolija.

U skupini F u Dortmundu Borussia i Barcelona su odigrali borbenu utakmicu koja je završila 0-0, a domaćini su promašili i penal. Barca je počela utakmicu s Messijem i Ivanom Rakitićem na klupi, a u prvom dijelu nije bilo golova. U 57. minuti Semedo ruši Sancha u kaznenom prostoru, a udarac Marca Reusa s “bijele točke” brani vratar Barcelone ter Stegen. U 59. minuti ušli su u igru Messi i Rakitić, u 75. minuti Brandt pogađa gredu, a Mssi je mogao u zadnjim sekundama postići gol.

U Milanu je Inter nakon tri pobjede u Seriji A dočekao prašku Slaviju kao apsolutni favorit, no Talijani su se sramotnog poraza spasili tek u sudačkoj nadoknadi. Neuvjerljivi Inter dominirao je u prvom dijelu, ali u 64. minuti Česi su neočekivano poveli golom Nigerijca Petera Olayinke, koji je nakon obrane Handanovića prvi došao do lopte i zabio iz blizine. U drugoj minuti sudačke nadoknade Sensi je iz slobodnog udarca pogodio gredu, a odbijenu loptu je iz voleja u gol pospremio Nicolo Barella. Marcelo Brozović igrao je 71. minute za Inter.

U skupini E Napoli je s 2-0 pobijedio europskog prvaka Liverpoola s Dejanom Lovrenom, koji je ostao na klupi. Igralo se odlično, no nije bilo golova sve do 82. minute kada Dries Mertens iz penala dovodi Napoli u vodstvo. U 92. minuti Llorente diže na 2-0 i zasluženu pobjedu Napolija.

U drugoj utakmici skupine RB Salzburg je s čak 6-2 nadigrao Genk, a u prvom dijelu bilo je čak 5-1. Tri gola je u prvom poluvremenu zabio Norvežanin Erling Haeland.

U skupini G u Francuskoj su Lyon i Zenit odigrali 1-1 te potvrdili da će ovo biti vrlo neizvjesna skupina. Poveli su Rusi preko Iranca Azmouna (41), a za Francuze je izjednačio Nizozemac Depay u 50. minuti iz penala.U ovoj skupini Leipzig je slavio kod Benfice s 2-1 s dva gola Tima Wernera.

U skupini H u Londonu je Valencia iznenadila Chelsea s 1-0. Rodrigo je u 75. minuti zabio za Valenciju, a dvije minute prije kraja Barkley je promašio penal. Mateo Kovačić je igrao do 80. minute za Engleze.




Iako jako oslabljen u odnosu na čudesnu prošlu godinu Ajax je u Amsterdamu s 3-0 svladao Lille. Domagoj Bradarić je odigrao cijelu utakmicu za Francuze.

SKUPINA E

NAPOLI – LIVERPOOL 2-0 (Mertens 82pen, Llorente 90+2)




RB SALZBURG – GENK 6-2 (Haeland 2, 34, 45, Hwang 36, Szoboslai 45+3, Junuzović 66//Lucumi 40, Ndogala 52)

SKUPINA F

INTER – SLAVIA PRAG 1-1 (Barella 90+2//Olayinka 64)

BORUSSIA (D) – BARCELONA 0-0 . Promašeni penal: Reus (Bor, 57)

SKUPINA G

LYON – ZENIT 1-1 (Depay 50pen//Azmoun 50)

BENFICA – RB LEIPZIG 1-2 (Seferović 84//Werner 69, 79)

SKUPINA H

CHELSEA – VALENCIA 0-1 (Rodrigo 75)

AJAX – LILLE 3-0 (Promes 18, Alvarez 50, Tagliafico 62)

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.