Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

ŠOKANTAN PREOKRET! ZDRAVKO MAMIĆ USKORO ĆE BITI IZRUČEN HRVATSKOJ?!

Autor: Bruno Herljević

Bivši čelnik Dinama i HNS-a, Zdravko Mamić, ipak bi mogao uskoro biti izručen Hrvatskoj, ali ne zbog prve optužnice za koju je nepravomoćno osuđen na šest i pol godina zatvora, već zbog izvlačenja 200 milijuna kuna iz Dinama, za što ga tereti USKOK u drugoj optužnici.

Naime, kako se doznaje sa Županijskog suda u Osijeku, vrhovni sud ukinuo je odluku Optužnog vijeća kojom je Zdravku Mamiću određen istražni zatvor. Optužno će vijeće sada ponovno zasjedati i donijeti novu odluku o istražnom zatvoru za Mamića.

Vrhovni sud odbio je i žalbe odvjetnika koji su se žalili na nezakonito prikupljene dokaze u novoj optužnici protiv Mamića.

U ovom slučaju postoji mogućnost da Mamić ipak bude izručen Hrvatskoj ako mu osječki sud odredi istražni zatvor. Naime, u tom bi slučaju bilo moguće da se aktivira ugovor koji Hrvatska i Bosna i Hercegovina imaju vezano uz izručenja jer je se u drugoj optužnici Mamića tereti i za organizirani kriminal i korupciju, a prema ugovoru BiH mora izručiti bjegunca Hrvatskoj, dok za prijašnji slučaj to nije važilo jer je Mamić djela za koja ga terete napravio prije potpisivanja ugovora 2012. godine.

 

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.