Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

SMIJAT ĆE IM SE CIJELA HRVATSKA! Pogledajte kakva će situacija dočekati Šukera i ekipu ako dođu na Poljud

Autor:

Pa to je komedija neviđenih razmjera. HNS je odlučio podariti Splitu domaćinstvo kvalifikacijske utakmice protiv Mađarske, a u klubu i Gradu Splitu nitko o tome pojma nema.

Antagonizam stvaran dekadama zbog zanemarivanja Splita u radu HNS-a i napose u davanju pravih kvalifikacijskih utakmica došao je do usijanja i samo se pravim potezom, vraćanjem reprezentacije u Split, za stalno, može odagnati. Što bi bilo i politički i društveno i pošteno prihvatljivo.

No, kako svi igraju neke svoje igre, i HNS i recentna uprava Hajduka tako je i sada nastao cirkus.

HNS je donio jednostranu odluku, novi izvršni direktor Kustić nije želio pogaziti obećanja, ali Hajdukova uprava nalazi se u raljama. Između onih koji žele reprezentaciju na Poljudu i onih koji to ne žele. I koji otvoreno povlače poteze koje treba činiti uprava. I sada im to smeta, jer Brbiću i Perasoviću, članu IO Hajduka već se otvoreno prigovara da uopće nisu smjeli sastančiti sa Savezom. I sada je na djelu ona zavrzlama, tko je što rekao i zašto je rekao…

Pa iz Hajduka viču da se “nisu dogovorili”, viču ono što bi neki htjeli čuti.
Marin Brbić, predsjednik Uprave HNK Hajduk”, kaže:

“Mi o tome pojma nemamo”!

Ide i priopćenje izgradske uprave Splita:
“Grad Split, koji je formalni vlasnik stadiona i ima pravo koristiti stadion Poljud za događaje koji se ne podudaraju direktno s Hajdukovim nogometnim terminima, kao što je većim dijelom slučaj i s Ultrom, festivalom elektronske glazbe koji se već godinama održava na Poljudu, također je iznenađen izborom Splita za domaćina utakmice Hrvatske i Mađarske”.

Pišu još:

“Grad Split nije dobio nikakvu službenu informaciju o odluci Hrvatskog nogometnog saveza o održavanju utakmice između Hrvatske i Mađarske na Poljudu. Od sastanka koji se održao krajem travnja, na kojem su uz gradonačelnika bili i predsjednik Hajduka Marin Brbić te predsjednik Nadzornog odbora Benjamin Perasović, ni gradonačelnik ni itko u Gradskoj upravi nije ostvario kontakt s čelnicima HNS-a” – rečeno je iz Ureda za odnose s javnošću Grada Splita.

Split je objektivno kao ravnopravan nogometni centar Zagrebu zanemaren u organizaciji utakmica, stadion se predstavljao kao uklet, Šuker je na njemu dizao onaj prostački znak prstom na prijateljskim utakmicama, igračima se sugeriralo da budu protiv Splita i kad je vatra dogorjela do noktiju, a i politički je jako štetno što je HNS inicirao još davno, sada se vadi kestenje iz vatre. A to peče,
K tome, nakaradna situacija biva još gorom kada se zna da je Hajduk zabranio ulazak na Poljud predsjedniku HNS-a Davoru Šukeru i ostalima članovima Izvršnog odbora HNS-a zabranio ulaz u svečanu ložu na Poljudu. Nakon finala Kupa u Vinkovcima, nezadovoljni suđenjem poslali su iz Hajduka vrhu Saveze zabranu ulazak spomenutima.

Zar će oni gledati utakmicu protiv Mađara s vrha Klisa dok jedu janjetinu? Ima li gdje ovoga na svijetu?

Sad će se u upravi Hajduka morati prati dijelu navijača, a u Savezu objašnjavati jer to jednostrana odluka ili ne. Barem ćemo imati o čemu pisati. Nerado, ali posao je posao..

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.