SLUŽBENO JE! BILIĆ IMA NOVI POSAO: Preuzeo je jedan od najstarijih engleskih klubova

Autor: Bruno Herljević

Hrvatski trener, Slaven Bilić, ima novi klub. Naime, sve je dogovorio sa kultnim engleskim klubom, jednim od najstarijih na svijetu, 141-godišnjim West Bromwich Albionom. Bilić je pobijedio jaku konkurenciju, Chrisa Houghtona, donedavnog trenera Brightona i Bruna Labbadiju, koji je prošle sezone vodio Wolfsburg.

Bilić je ostavio najbolji dojam kod uprave WBA, ali čeka ga pakleni posao jer se klub nije uspio plasirati u Premiership, iako je bio blizu i dogurao do playoffa. Engleski mediji pišu da je na početku pregovora bila “značajna razlika između dvaju strana u pogledu plaće, ali da se sada postigao sporazum oko tog, ali i ostalih ključnih pitanja”.

Bilić ima imperativ vratiti klub u Premiership, a ako to ne napravi gotovo sigurno mu slijedi otkaz, jer klub ima pomalo konfuznu politiku, a rezultat toga je naprasna i bezrazložna smjena Darrena Moorea u trenutuku kada momčad tek treba igrati playoff.

Inače, riječ je o klubu koji je bio među osnivačima nogometne lige 1888. godine i osvojio je jedan naslov prvaka 1920. godine, a pet puta je uzeo FA Kup, posljednji 1968. Iz Premier League je ispao u proljeće prošle godine nakon osam sezona među elitom.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.