Foto: Profimedia

SLAVNI TRENER NE SKRIVA KOLIKO GA IZLUĐUJU: ‘Pa cijeli svijet se promijenio zbog koronavirusa, a to se ne smije dirati’

Autor: Hina/Matija Majdak

Nakon što je prošlog tjedna apelirao da se ponovno uvede pravilo o pet zamjena tijekom utakmica Premier lige, trener Liverpoola Jürgen Klopp sada je kritizirao britanske tv postaje koje imaju pravo prijenosa utakmica engleskog prvenstva.

“Izluđuje me kad mi netko kaže da ugovore s tv kućama nije moguće promijeniti, pa ti ugovori nisu napravljeni u vrijeme pandemije koronavirusa. Cijeli svijet se promijenio zbog koronavirusa, ali ugovori s tv postajama se ne smiju dirati. Govore kako je to komplicirano, a ustvari o tome odlučuju ljudi koji su zavaljeni u fotelje u svojim uredima. Sky i BT, koji prenose utakmice Premier lige, moraju se dogovoriti oko toga”, rekao je za britanske medije Klopp i dodao:

“Igrači pate, sve je više ozlijeđenih. U srijedu igrate Ligu prvaka, a onda u subotu u 12.30 sati vas čeka utakmica Premier lige. Ako ovako nastavimo pitanje je hoću li do kraja sezone imati 11 zdravih igrača”.

I dok u Ligi prvaka klubovi imaju pravo na pet zamjena tijekom utakmice, Premier liga je jedino prvoligaško natjecanje u Europi koje se je vratilo na standardno pravilo s tri zamjene.

“Pitaju me novinari zašto u Premier ligi tek u kasnijim fazama utakmice radim izmjene, te zašto ne rotiram više igrača. Možemo rotirati u napadu, ali na ostalim pozicijama zamjene su nam klinci, a tijekom utakmice uvijek morate imati na umu da vam se netko zbog naklupljenog umora može ozlijediti. Vi ranije napravite zamjene i onda utakmicu završite s devet igrača”, kazao je Klopp.

Autor:Hina/Matija Majdak
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.