Foto: Nikolina Vukovic Stipanicev / CROPIX

SLAVNI HRVATSKI KLUB USKORO DOBIVA NOVE VLASNIKE! Stiže im indijski kapital!

Autor:

Hrvatski nogometni klub Šibenik, prema svemu sudeći, uskoro bi trebao dobiti nove vlasnike. Naime, NK Šibenike je inače u 95 postotnom vlasništvu grada, a sada je klub raspisao natječaj ra ponude za prodaju vlasničkog odjela, a jedinu ponudu za otkup dionica poslala je Paramount Grupa d.o.o., koji je u vlasništvu Indijaca.

To je na svojim službenim stranicama potvrdio Grad Šibenik, a priopćenje prenosimo u cijesloti.

“U Gradskoj upravi održano je javno otvaranje ponuda pristiglih na Javni poziv za prikupljanje ponuda za kupnju dionica Hrvatskog nogometnog kluba Šibenik s.d.d. u vlasništvu Grada Šibenika.

Predmet poziva je prodaja 297.056 komada dionica Hrvatskog nogometnog kluba Šibenik s.d.d. u vlasništvu Grada Šibenika nominalne vrijednosti 59.411.400,00 kuna, a što iznosi 95,49 posto temeljnog kapitala za početnu cijenu od 100.000,00 kuna.

Postupak otvaranja ponuda provelo je Povjerenstvo za provedbu postupka javnog prikupljanja ponuda za kupnju dionica HNK Šibenik s.d.d. u vlasništvu Grada Šibenika kojeg sačinjava po jedan vijećnik, predstavnik svake političke stranke zastupljene u Gradskom vijeću Grada Šibenika. Od 11 članova Povjerenstva na otvaranju je nazočilo osam članova, a za predsjednicu Povjerenstva izabrana je gradska vijećnica Ljubica Kardum.

Povjerenstvo je utvrdilo kako je na Javni poziv pristigla jedna ponuda tvrtke Paramount Grupa d.o.o. sa sjedištem u Šibeniku, zastupana po odvjetniku Jasminu Avdagiću, te je ista uplatila jamčevinu u iznosu od 105 tisuća kuna.

Povjerenstvo će ponudu s pripadajućom dokumentacijom razmotriti te ocijeniti prihvatljivost i kvalitetu dostavljene ponude.

Odluku o odabiru najpovoljnijeg ponuditelja, sukladno Javnom pozivu, donosi Gradsko vijeće Grada Šibenika”, stoji u objavi Grada Šibenika.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.