OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ŠKOTI PRAVE ATMOSFERU STRAHA: Dođu li Srbi u skupinu s Hrvatskom što će ostati od Glasgowa?

Autor: Andrija Kačić Karlin

Prođe li Srbija kroz doigravanje u Ligi nacija na europskoj smotri biti će gadno. To je nekakav sukus napisa škotskog ”Suna” koji je potencijalnu utakmicu Hrvatske i Srbije usporedio s – elementarnom nepogodom.

Kako bi do tog okršaja došlo, Srbija mora pobijediti najprije Norvešku, a potom i Škotsku ili Izrael.

”Mi se bojimo Old firma, dvoboja katoličkog Celtica i protestantskog Rangersa, zamislite utakmicu s tisuću puta većim nabojem. To vam je utakmica Hrvatske i Srbije”, opisuju Škoti, nudeći strah stanovnicima Glasgowa gdje bi se u lipnju mogla odigrati ta utakmica.

Podsjetimo, Hrvatska je u skupini s Engleskom i Češkom. Ako Srbija prođe playoff Lige nacija C, na Euru dolazi u našu skupinu.

Kako je priča zanimljiva tqko novinari škotskog lista pale atmosferu straha. Pa se piše da še na tu utakmicu doputovati tisuče navijača i Hrvata i Srba koji su znani po nevljama i neredima, te da bi Glasgow mogao biti pod opsadom. Piše se da je zlo i što bi se ta utakmica po rasporedu igrala kasno navečer „te bi se navijači stigli opiti i potom je kraval neizbježan„.

Uglavnom, priču su škotski novinari zakuhali do te mjere da će je sigurno ponavljati često zbog svoje zanimljvosti. Zvršavaju svoj napis sa zaključkom:

“Srpski i hrvatski navijači mrze se. Ne igraju međusobno često i na Hampdenu bi doista moglo biti gadno ako Srbi odu na Euro.”




Čak su kontaktirali i šefa škotske policije koji je dao i izjavu:

“Napravit ćemo detaljan plan osiguranja.”




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.