Foto: Wikimedia/Moritz Hager

SKANDAL DRMA SVJETSKU NOGOMETNU ORGANIZACIJU! Bivši čelnik optužio skorašnjeg gosta predsjednika Milanovića

Autor: G.I.Š.

Kako se približava Svjetsko prvenstvo u Kataru, na vidjelo izlaze informacije kako dosta veliki dio nogometnog svijeta nije bio da se to natjecanje održi na Arapskom poluotoku.

Tako je uz negodovanje nekih reprezentacija zbog kršenja ljudskih i radničkih prava u toj bliskoistočnoj zemlji, novo ulje na vatru dodao bivši predsjednik FIFA-e Sepp Blatter.

Naime, bivši predsjednik Međunarodne nogometne federacije dodjelu Svjetskog prvenstva 2022. Kataru smatra velikom pogreškom i ponovno je okrivio bivšeg čelnika UEFA-e Michela Platinija za ishod izbora.

Intervencija Sarkozyja

“Bez intervencije Sarkozyja kod Platinija, Katar nikada ne bi imao Svjetsko prvenstvo”, izjavio je Blatter u razgovoru za francuske novine Le Monde i dodao:

“Ovo je prvi put da je politička intervencija utjecala na promjenu nogometne odluke”, rekao je Blatter, koji se poziva na susret Platinija i Sarkozyja 23. studenog 2010. godine.

Tadašnji predsjednik Francuske Nicolas Sarkozy i Platini sastali su se sa sadašnjim katarskim emirom Tamimom bin Hamadom u Elizejskoj palači te su po Blatteru ubrzo nakon toga, 2. prosinca, turniri Svjetskog prvenstva 2018. dodijeljeni su Rusiji, a 2022. Kataru.




Platini odbacio optužbe

Naravno oglasio se i bivši čelnik UEFA-e:

“Sve je to mržnja, kleveta i zloba. Dosta je bilo. Pet godina Sepp Blatter ponavlja te lažne i neutemeljene tvrdnje. Mislio sam da će ga godine učiniti pametnijim i odvesti do istine. To što on tvrdi je potpuno neistina,” rekao je Platini.




No Sepp je još ukazao na mogućnost korupcije, te kako je on glas dao SAD-u, pošto je po njemu s društvenog i klimatskog gledišta, bila velika pogreška dati Svjetsko prvenstvo Kataru.

“Nisam ni moralist ni ispovjednik. Ali kada se dodjeljuje tako važan događaj kao što je Svjetsko nogometno prvenstvo, moguće je, naravno, da dođe do novca i da netko nešto stavi u džep”, izjavio je Blatter.

Autor:G.I.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.