FOTO: YouTube

ŠIKANIRALI GA, A SADA MU SE KLANJAJU: Englezi oduševljeni Vlašićem, zatrpali ga komplimentima

Autor: Željka Orešković

Nikola Vlašić u dresu CSKA uspio je impresionirati nogometni svijet, a posebno Engleze, iz čijeg Evertona je pobjegao u Moskvu. Dok su ga Otočani držali na klupi, trener CSKA odmah mu je pružio povjerenje, što mu se i isplatilo jer su Realu uspjeli nanijeti dva iznimno teška poraza.

Liverpoolecho.co.uk, tako, u tekstu s naslovom: “Može li Nikola Vlašić ipak imati budućnost u Evertonu”, piše:

“Mladi hrvatski nogometaš impresivan je tijekom posudbe u CSKA Moskva. Njegova predstava protiv Reala ostavila je navijače Evertona u čuđenju jer se radi o igraču koji je kod Ronalda Koemana označen kao trenutni višak, a sad je jedan od najvećih mladih talenata u Europi. On bi ipak mogao imati budućnosti na Goodison Parku”, piše spomenuti portal i podsjeća:

“Kad je tada 19-godišnji Vlašić došao u klub u ljeto 2017., šef Koeman je rekao: ‘On je jedan od onih igrača koji mogu igrati veliku ulogu u Evertonovoj budućnosti i u onome što želimo postići kao klub. Mislim da možemo zajedno napraviti velike stvari’. No, nakon što je Koeman ‘ubio’ Vlašića, njegove su mogućnosti bile ograničene i u kolovozu se preselio u Moskvu na posudbu. Cvjetao je u Rusiji, a u srijedu je asistirao za treći gol CSKA Moskve za nevjerojatnu 3-0 pobjedu Ligu prvaka protiv Reala u Madridu. Bio je njegova jedanaesta asistencija u sezoni u kojoj je također pridonio sa sedam golova”.




Kao sol na ranu Englezima, Vlašić je proglašen i najboljim mladim igračem CSKA u studenom te je iza sebe ostavio Akinfeeva i Biola. Evertom bi se zbog Niksija mogao i susresti s bijesom navijača, koji trenutno pate za Splićaninom, koji ih j eostavio u čudu:

“Izgleda kao jako dobar igrač. Taj mali Vlašić bio je daleko najbolji igrač na utakmici i protiv Isca, Asensija itd… U sredini terena ih je školovao”, piše jedan navijač.


Nazivaju ga i budućnošću hrvatskog nogometa.

Liverpoolecho.co.uk na kraju piše kako “Everton ne smije dozvoliti da se još jedan talentirani mladić razvija u međunarodnu zvijezdu daleko od Goodison Parka.”

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.