SENZACIJA IZ ŠPANJOLSKE: Nećete vjerovati koji Vatreni bi se mogao pridružiti Rakitiću

Autor: Bruno Herljević

Barcelona u sljedećim prijelaznim rokovima želi pojačati obranu, a na meti su im Ajaxove najveće zvijezde branič Matthijs de Ligt (19) i svestrani vezni igrač Frenkie de Jong (21) koji prema potrebi igra sve od stopera pa do polušpice i trenutno je možda i najtraženiji mladi nogometaš u Europi. Mundo Derpotivo navodi kako će se Barcelona morati hrvati s puno financijskim gigantima poput PSG-a i Manchester Cityja, odnosno Bayerna koji planira veliku rekonstrukciju.

De Ligt i de Jong su kazali kako bi voljeli nastaviti karijeru zajedno, a Barcelona ih želi dovesti u paketu. Međutim, možda neće imati dovoljno novca na raspolaganju pa valja naći i rezervnu opciju.

I tu upada jedan hrvatski reprezentativac. Naime, u slučaju da priča s Nizozemcima propadne, Barcelona želi dovesti Jonathana Taha i Tina Jedvaja iz Leverkusena. Stoperski par u dobroj je formi ove sezone, članovi su prve postave igraju u kontinuitetu i igraju dobro. Jedvaj je skupio već četiri gola ove sezone u svim natjecanjima, a vrijednost mu je procjenjena na svega pet milijuna eura. Njegov suigrač Tah vrijedi 40 milijuna eura, ali Leverkusen bi tražio nešto više za obojicu.

U svakom slučaju Barcelona bi puno jefitnije prošla s Tahom i Jedvajem nego s De Ligtom i de Jongom koji vrijede 50, odnosno 40 milijuna eura.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.