Photo: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL

SCENARIJ IZ SNOVA ZA DINAMO: Otvorio se lakši put do Lige prvaka, ali moguć je sudar sa Crvenom zvezdom!

Autor: HINA/B.H.

Nogometaši zagrebačkog Dinama tražit će put prema posljednje krugu kvalifikacija Lige prvaka preko kazahstanskog prvaka Astane, koja je u srijedu odigrala 0-0 na gostovanju u Herningu kod danskog Midtjyllanda i tako sačuvao prednost 2-1 iz prve utakmice.

Dinamo će 7. ili 8. kolovoza, u prvoj utakmici 3. pretkola Lige prvaka gostovati u Astani. Uzvratna utakmica bit će odigrana na Maksimiru 14. kolovoza.

Ono što je najvažnije reći, jest da će, ako pobjedi Astanu, Dinamo u play-offu biti nositelj. Preuzet će to mjesto od Astane i to samo zato što je Ludogorec ispao od Videotona. Spomenimo kako je u play-offu moguć i sudar Dinama i Crvene zvezde. Dinama kao nositelja i Zvezde kao nenositelja.

Astana je prošle sezone zaustavljena u posljednjem kolu kvalifikacija za Ligu prvaka, ali je prošla skupinu u Europskoj ligi i ispala u prvom krugu nokaut faze od lisabonskog Sportinga. Sezonu ranije također su Kazahstanci sudjelovali u skupini Europske lige, a u sezoni 2015/16. kvalificirali su se u Ligu prvaka te osvojili četiri boda za četiri neodlučena ishoda u skupini s Atleticom Madridom, Benficom i Galatasarayom.

Jedan od ponajboljih igrača Astane je 30-godišnji hrvatski internacionalac Marin Tomasov koji je odigrao sve četiri utakmice za Astanu u dosdašnjem dijelu kvalifikacija za Ligu prvaka. Naime, kazahstanski prvak je krenuo od prvog kruga u kojem je sa 1-0 i 2-0 nadigrao nikšićku Sutjesku.

Podsjetimo, BATE Borisov, kazahstanska Astana, azerbejdžanski Qarabag, beogradska Crvena Zvezda i švedski Malmoe plasirali su se u narednu fazu Lige prvaka nakon uzvratnih utakmica drugog pretkola Lige prvaka igranih u srijedu.

Najuzbudljivije je bilo u Švedskoj gdje je Malmoe dočekao Cluj s prednošću od 1-0 iz Rumunjske. No, u 37. minuti je hrvatski igrač Damjan Đoković pogotkom za Cluj poništio tu prednost, da bi u 55. minuti Trautasson izjednačio i odveo Šveđane u sljedeću fazu.




Bjeloruski prvak BATE Borisov prošao je pobjedom kod Helsinkija s 2-1 nakon što je prva utakmica u Bjelorusiji završila 0-0. Pogoci Rafinhe (ag) i Staševiča već u prvom dijelu odveli su BATE u 3. pretkolo, dok je za Fince smanjio Yaghoubi.

Azerbajdžanski Qarabag izbacio je albanski Kukesi domaćom pobjedom od 3-0 nakon što je prvi susret također završio 0-0. Qarabagu su na ovom susretu dosuđena čak tri jedanaesterca, od čega je dva iskoristio Španjolac Quintana, dok je konačnih 3-0 postavio Delarge. Za Albance je drugo poluvrijeme igrao bivši igrač Dinama i Lokomotive Dino Špehar.

Zvezda je s ukupnih 5-0 prošla litvansku Suduvu, a u uzvratu u Marijampolu beogradski sastav je slavio s 2-0 pogocima Ben Nabouhanea i Radonjića. Srpski prvak će u trećem pretkolu igrati sa slovačkom Trnavom, koja je izbacila poljsku Legiju.




I nogometaši nizozemskog Ajaxa, grčkog PAOK-a, mađarskog Videotona i škotskog Celtica plasirali su se u 3. pretkolo Lige prvaka nakon uzvratnih utakmica u srijedu.

PAOK je nakon pobjede od 2-1 u Solunu u Švicarskoj potpuno nadigrao Basel s 3-0 i plasirao se u 3. pretkolo gdje ih čeka Spartak Moskva. Grci su pogocima Varele, Prijovića i El Khadourija prohujali Baselom, a švicarski klub će nakon dugo propustiti sudjelovanje u Ligi prvaka.

Mađarski Videoton također se plasirao u 3. pretkolo pobijedivši u Szekeszfehervaru bugarskog prvaka Ludogoreca s 1-0 nakon što je prvi susret u Razgradu završio 0-0. Gol vrijedan prolaska za Mađare je polučio Hadžić u 45. minuti, nakon što je bugarski prvak pet minuta ranije ostao bez isključenoga Misidjana.

Ajax je vizu za sljedeće kolo izvadio pobjedom kod austrijskog Sturma s 3-1. Trijumf od 2-0 u Amsterdamu “kopljanici” su u Grazu potvrdili pogocima Huntelaara (39, 77) i Tadića (48), dok je za domaćine smanjio Onana (89ag). Ajax će u 3. pretkolu igrati s belgijskim Standardom iz Liegea.

Celtic je nakon pobjede u Glasgowu (3-1) u prvoj utakmici na gostovanju kod norveškog Rosenborga odigrao 0-0 i prošao dalje.Škotski klub će u narednoj fazi igrati s atenskim AEK-om.

Autor:HINA/B.H.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.