Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Samo jedan klub u Europi ima pun stadion svaku utakmicu, a nećete vjerovati koji hrvatski klub ima najveću posjećenost

Autor: Bruno Herljević

U prvih deset su dva njmeačka kluba i čak sedam engleskih, ali iznenađujuće na drugom mjestu je Freiburg koji ima stadion kapaciteta 23 942 (99.76 posto)

Prema podacima Transfermarkta jedini stadion u Europi koji je na svim utakmicama imao ispunjen stadion je Baynern Munchen. Bavarski klub rasprodao je Allianz Arenu, koja zaprima 75 tisuća gledatelja, na svim ovosezonskim utakmicama.

Uz Bayern na samom vrhu, odnosno u prvih deset su dva njmeačka kluba i čak sedam engleskih, ali iznenađujuće na drugom mjestu je Freiburg koji ima stadion kapaciteta 23 942 (99.76 posto)

Chelsea, trenutno vodeća momčad Premierlige i glavni konkurent za naslov je na trećem mjestu s 99,75 posto, a gradski rival, Arsenal, je odmah iza s 99.55 posto i gotovo 20 tisuća navijača više svaku utakmicu.

Slijedi Manchester United koji je na 99.53 posto popunjenosti i posljednji je klub koji puni stadion iznad 99 posto. Na Old Trafford dolazi čak 75 288 što znači da ih je više nego na Allianz Areni.

Slijede Leicester (98.99 posto), Koln (98.97 posto), Everton (98.64 posto), Crystal Palace (98.52 posto), Stoke (98.10 posto)….

Ostali velikani europskog nogometa pune stadione samo u derbijima. Barcelonin Camp Nou zaprima 98 tisuća gledatelja, ali ima 78 posto popunjenosti. Realov Bernabeu je na 79 posto, Atleticov Calderon ima 80 posto, a nećete vjerovati koji klub ima najveću posjećenost u Španjolskoj. Riječ je o novom prvoligašu Leganesu koji ima 88 posto popunjenog stadiona, ali stadion im prima samo deset tisuća gledatelja.

U Italiji prednjači Juventus koji ima 87 posto popunjenosti, Inter je daleko ispod sa 56 posto, a toliko ima i Napolo. Milan je na 50 posto, Roma na 40, a Lazio ima svega 28 posto. U Francuskoj PSG drži prvo mjesto s 93 posto i jedini je francuski klub s više od 90 posto.




Što se tiče Hrvatske, prvo mjesto drži Rijeka koja ima 76 popunjenosti Rujevice, Hajduk je na 30 posto Poljuda, Osijek 18 posto Gradskog vrta, a Dinamo ima devet posto Maksimira. Inače, Rijeka ima najbolju popunjenost od svih klubova bivše Jugoslavije.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.