SAD MOŽEMO REĆI DA JE SIGURNO! Omraženi trener nastavlja ‘ondje gdje prirodno pripada’

Autor: Dnevno.hr

Sjećate se zadnjeg dolaska Josea Mourinha u londonski Chelsea? Bilo je to prije samo nekoliko godina. Pomnijim pratiteljima nogometnih zbivanja iz toga će doba ostati sjećanja na to da se nagađalo kako će “Posebni” ponovo preuzeti klupu plavaca. A onda se i on oglasio i rekao “da se vraća tamo gdje ga cijene”.

Slično je ponovio u srijedu, kada je na gotovo isti način započeo priču o sve vjerojatnijem povratku u milanski Inter, s kojim je osvojio trostruku krunu.

“Moj idući posao neće biti u Premier ligi”, dao je do znanja.

“Ja jamčim trofeje. Posljednji trofej osvojio sam u Europskoj ligi prije samo dvije godine. Posljednje finale igrao sam prije osam mjeseci, ali to je sada prošlost. Pripremam se za budućnost”, rekao je pa je započeo priču o Interu.

Čim je rekao da neće u Englesku, odmah smo eliminirali neke opcije koje su se do danas činile više ili manje realnima. Inter je sad zaista ostao sam u konkurenciji…

“Ondje sam pronašao nevjerojatnu obitelj koja me svakodnevno činila sretnim. Moja veza s navijačima bila je plod rezultata. Osvojili smo puno toga i stvorili poseban odnos. U Londonu još ponekad naletim na Interove fanove koji me dođu zagrliti”, kazao je.

“Italija je moje prirodno stanište. U Engleskoj se osjećam drugačije. Neprirodno. Način na koji ljudi u Italiji doživljavaju nogomet nevjerojatan je. Inter je kao obitelj, imali smo posebnu skupinu ljudi  i izvukli su najbolje od mene. Mnogima sam pomogao da dođu do vrha. Ono što sam rekao prije obračuna s Barcom došlo je iz srca. Kad sam osvojio prvu Ligu prvaka, moj je sin imao četiri godine i te sezone mi je rekao da želi da je opet osvojim kako bi se toga sjećao. Razgovarao sam o tome s igračima, govorili smo o djeci.  Taj smo osjećaj prenijeli na teren i mogli smo igrati pet sati i Barcelona ne bi pobijedila”, završio je.




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.