S katedrale Svetog Duje ‘prkosila’ Dinamova zastava

Autor: P.R.

Unatoč tome što je Torcida pozvala Bad Blue Boyse da prisustvuju na subotnjem derbiju, desetak Dinamovih navijača postavilo je svoju navijačku zastavu na katedralu Svetog Duje.

Dan uoči derbija Dinamovci su uspijeli dodatno iživcirati Splićane. Naime, tko je izašao u ‘đir’ u ranim juranjim satima, mogao je vidjeti omraženu desetmetarsku modru zastavu koja je ‘prkosila’ s vrha katedrale Svetog Duje. Pretpostavlja se da ju je stavilo desetak Dinamovih navijača.

Nakon otvaranje katedrale Splićani su odmah skinuli zastavu, a posla su im sigurno i zadale naljepnice agresivne podskupine Bad Blue Boysa poznate kao ‘Agram crew’ kojima je bio obljepljen zvonik katedrale.

Bad Blue Boysi nastavljaju bojkot Dinamovih utakmica što znači da će u sobotu na derbiju Dinamovci ostati bez njihove podrške.

– Bojkot se nastavlja, iako mi ne garantiramo da netko od Dinamovih navijača neće doći na utakmicu s Hajdukom. Našeg organiziranog odlaska nema, ali mi nikome ne zabranjujemo da ode u Split, ako smatra da se Dinamo vodi transparentno… Utakmicu ćemo gledati možda u kinu, svakako po udrugama – rekao je predsjednik Kluba navijača BBB za Jutarnji list.

Za najveći hrvatski derbi, između Dinama i Hajduka, koji će se odigrati na Poljudu Torcida je Dinamovim navijačima pružila ruku prijateljstva.

– Pozivamo Dinamove navijače neka dođu u Split na derbi, neka uveličaju taj pravi praznik nogometa. Naravno, neka se ponašaju fair i korektno da sve ostane u okvirima velikog rivalstva dva naša najveća kluba – poručio je Duje Bilić, blagajnik Hajduka.

Na Poljudu se očekuje 350.000 gledatelja, a Splićani obećavaju užarenu atmosferu budući da Hajduk s pobjedom u derbiju može pobjeći Dinamu na osjetljiviju bodovnu prednost od četiri boda.




Autor:P.R.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.