Ruski kup: Pletikosa obranio penal i izbacio bivši klub

Autor: Totalsport

Za Mordoviju je svih 90 minuta odigrao bivši hrvatski reprezentativac Tomislav Dujmović koji je u prvom poluvremenu pogodio prečku.

Vratar hrvatske reprezentacije Stipe Pletikosa bio je jedan od junaka plasmana svoga Rostova u četvrtfinale Ruskog kupa. U osmini finala je izbacio svoj bivši klub Spartak.

Nakon osnovnog dijela utakmice i dodatnih 30 minuta produžetka rezultat je u Rostovu na Donu bio 0-0. Pobjednik je odlučen izvođenjem penala, a pritom je Pletikosa obranio udarac Kirila Kombarova, dok su još dvojica igrača Spartaka pucala preko gola. Timofej Kalačev je, pak, pogodio u petoj seriji za Rostov i odveo domaćina u četvrtfinale s ukupnih 3-2.

Zenit se među najboljih osam plasirao gostujućom pobjedom kod Mordovije s 2-0. Strijelci za ruskog prvaka su bili Sergej Semak i Domenico Criscito, a za oba je pogotka asistirao Brazilac Hulk. Za Mordoviju je svih 90 minuta odigrao bivši hrvatski reprezentativac Tomislav Dujmović koji je u prvom poluvremenu pogodio prečku.

Ruski kup, osmina finala:

Jenisej – SKA-Energija 1-0

Mordovia – Zenit 0-2




Kuban – Krasnodar 1-0

Rostov – Spartak 0-0, 3-2 nakon penala




Autor:Totalsport
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.