Rooney sigurno propušta Chelsea, van stroja možda i do mjesec dana

Autor: hina

I dok će Englez morati propustiti najvažnije utakmice klupske sezone, trebao bi biti spreman za nastup za reprezentaciju na Svjetskom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici.

Trenutačno najbolji engleski nogometaš, napadač Manchester Uniteda Wayne Rooney (24) zadobio je tek lakše oštećenje ligamenata desnog gležnja desne noge u prvom dvoboju četvrtfinala Lige prvaka protiv Bayerna u utorak u Muenchenu, objavio je Manchester United na svojoj službenoj internetskoj stranici.

– Sretni smo što se ne radi o lomu. Rendgenske snimke pokazuju tek lakše oštećenje ligamenata – rekao je glasnogovornik Manchester Uniteda.

Manager “crvenih vragova” Alex Ferguson će u petak objaviti koliko utakmica će Rooney morati propustiti zbog ove ozljede. Sigurno je da će propustiti subotnji možda i odlučujući prvenstveni dvoboj protiv Chelseaja, te uzvratni četvrtfinalni ogled Lige prvaka protiv Bayerna u srijedu, a upitan je njegov nastup u gradskom obračunu protiv Manchester Cityja 17. ovog mjeseca.

I dok će Rooney morati propustiti najvažnije utakmice klupske sezone, trebao bi biti spreman za nastup za reprezentaciju na Svjetskom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici (11. lipnja – 11. srpnja).

Rooney se ozlijedio u posljednjim trenucima prvog susreta četvrtfinala Lige prvaka protiv Bayerna tek nekoliko sekundi prije no što je Ivica Olić postigao pobjednički pogodak za Bavarce.

Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.