RONALDO ZA ENCIKLOPEDIJE: Postao šesti nogometaš u klubu ‘700+’

Autor: J.V.H.

Portugalski napadač Cristiano Ronaldo jučer je postao tek šesti nogometaš koji je u karijeri postigao više od 700 golova. To su još napravili Gerd Müller, Pele, Romario, Josef Bica i Ferenc Puškaš.

Reprezentacija Portugala u Ukrajini doživjela je poraz, no unatoč tome, Ronaldo je upisao svoj 700. pogodak u karijeri. Da, kada je Portugalac u pitanju, interesi momčadi su na drugome mjestu, ali ništa zato, nezaustavljivi Ronaldo je poput parne lokomotive koja vuče ostale vagone iz bilo kojeg tima.

Cristiano Ronaldo postigao je 700. pogodak u karijeri u natjecateljskim utakmicama.

Do ovog dosega Ronaldo je stigao za 17 godina. Prvi seniorski gol zabio je 7. listopada 2002. godine u dresu Sporting Lisabona u pobjedi od 3:0 protiv Moreirensea.

Ukupno je za Sporting postigao pet zgoditaka, za Manchester United 118, za Real Madrid 450, za Juventus 32, a ovaj gol Ukrajincima bio mu je 95. u dresu reprezentacije.

Sevilli je zabio čak 27 golova, slijedi Atletico Madrid s 25, dok je protiv Barcelone poentirao 18 puta.

Najviše je golova postigao desnom nogom (442), lijevom ih je pak postigao 129, a glavom 127. Čak 595 od tih 700 golova postigao je iz šesnaesterca.




 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

??blessed ??




Objavu dijeli Cristiano Ronaldo (@cristiano)

Da njegova ubojitost s godinama ne jenjava, svjedoči i podatak kako je u reprezentaciji Portugala, nakon što je navršio 30 godina, u 44 nastupa postigao 43 gola.

Znanstvenici su proučavajući njegovo tijelo te došli do zaključka da mu biološka starost iznosi 20 godina. Profesionalni sportaši imaju oko 11 posto tjelesne masnoće, dok Cristiano ima 7 posto. Prosječan profesionalac ima 46 posto mišićne mase, ali Portugalac ima 50 posto mišića.

Na SP-u u Rusiji je trčao sprint brzinom od 33.98 km/h i postavio je svoj osobni rekord.

Evra tvrdi da je napadač opsjednut radom na sebi.

“Ako vas Cristiano pozove na večeru kod njega, odbijte, toplo vam preporučujem,” šaljivo je jednom prilikom posvjedočio Evra.

“Rekao mi je, ‘Patrice, svrati poslije treninga.’ Ja sam otišao, a bio sam jako umoran, i sjedim ja tako tamo za stolom, a na njemu samo salata i bijelo meso, piletina…Mislio sam, u redu, ništa strašno, za piti je bila samo voda, od soka ništa… Nadao sam se da će nakon toga doći neko dobro meso, ali ništa nije došlo.”

“On je pojeo, ustao i počeo se igrati s loptom, izvoditi neke trikove, a zatim mi je rekao da ustanem kako bismo se dodavali bez da nam lopta padne na pod.”

“Malo sam ostao zatečen, pitao sam ga mogu li pojesti do kraja, a on je samo rekao ‘ne, ne, ajmo igrati’ pa smo tako počeli. Nakon toga je predložio bazen, što mi je bilo dobro, a poslije toga smo bili u sauni i jacuzziju.”

“Pitao sam ga jesmo li kod njega došli jer sutra imamo utakmicu ili samo na ručak? Zato ne bih preporučio odlazak kod njega, on je mašina, s njim trening nikad ne prestaje!” zaključio je Francuz.

Ronaldov vjerni pratitelj, ako se tako može nazvati Lionela Messija, trenutačno je na 672 pogotka u 828 utakmica.

Film o izvanrednim sposobnostima Christiana Ronalda pogledajte u videu ispod.

Autor:J.V.H.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.