Foto: Screenshot/UEFA

RONALDO I DRUŠTVO DOBILI PACKE: UEFA naložila reprezentacijama, nema više micanja bočica

Autor: G.I.Š.

UEFA je tražila od igrača da više ne pomjeraju flašice pića ispred sebe na konferencijama za štampu na Euru, jedini izuzetak su nogometaši Islamske vjeroispovijesti ispred kojih neće smjeti biti alkoholno piće.

Generalni direktor ovogodišnjeg Eura Martin Kalen pozvao je čelnike UEFA-e da reagiraju nakon što su neki od nogometaša na konferenciji za novinare uklonili pića sponzora sa svojih stolova.

Kako je rekao, nogometaši to ne bi trebali raditi jer su sponzori koji Europsko prvenstvo čine onakvim kakvo jest, odnosno turnir živi od njih.

UEFA je brzo reagirala i pozvala predstavnike 24 reprezentacije koje sudjeluju na Euru, pokušavajući pronaći zajednički jezik i spriječiti nastavak takvih akcija.

Nije trebalo dugo da UEFA riješi ovaj problem,  jednostavno su donijeli pravilo prema kojem nijedan igrač neće smjeti pomaknuti bocu ispred sebe.

Nema više micanja

Podsjetimo, Cristiano Ronaldo prvi je nogometaš koji je pred sobom uklonio boce Coca-Cole, a tvrtka je samo nekoliko dana kasnije objavila da je nakon ovog čina izgubila više od četiri milijarde eura.




Nakon njega, Paul Pogba sljedeći je nogometaš na redu koji je izvadio bocu pića. Uklonio je pivo Heineken, a mnogi su to povezivali s njegovom vjerom.

Taj je trend nastavio Manuel Locatelli koji je nakon meča sa Švicarskom uklonio boce Coca-Cole, a posljednji na redu je ruski izbornik koji je Colu popio na konferenciji nakon što su ga novinari pitali što misli o takvom ponašanju.

Autor:G.I.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.