Foto: Ante Cizmic/CROPIX

‘Riječki Srbi’ skupo koštali Hajduk, a išlo se i još žešće u derbiju

Autor: Ivor Krapac

Sredina tjedna je vrijeme kada disciplinski sudac Alan Klakočer objavljuje kazne za proteklo kolo SuperSport HNL-a, a tako je i ovom prilikom, ovog puta s najviše usmjerenja na događaje na tribinama dok su u Jadranskom derbiju na Rujevici igrali domaća Rijeka i Hajduk.

Klakočer je donio odluku o kaznama za oba kluba, a kažnjen je i Dinamo, koji je proteklog vikenda na travnjaku Maksimira igrao protiv Istre 1961.


Podsjetimo, Jadranski derbi završen je s 1:0 u korist Rijeke, dok je Dinamo kod kuće bio uvjerljiv protiv gostiju iz Pule, s 3:0 u toj utakmici.

Oštre novčane kazne

Klakočer je Hajduk kaznio ukupnim iznosom od 7.500 eura, a u objašnjenju stoji i zbog čega.

“HNK Hajduk se kažnjava zato što je na prvenstvenoj utakmici 11. kola Rijeka – Hajduk, navijačka skupina Torcida, smještena na južnoj tribini, od 68. do 71. minute zapalila jednu dimnu kutiju i trinaest baklji, od kojih je šest bačeno u teren za igru te je sudac igru zaustavio u trajanju od jedne minute. Po završetku utakmice utvrđeno je oštećenje 36 sjedalica na južnoj tribini gdje su bili smješteni gostujući navijači, kao i dijelovi travnjaka za igru od bačenih zapaljenih baklji, čime su sve počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 2. Disciplinskog pravilnika HNS-a, zbog čega se utvrđuje novčana kazna u iznosu od 3.000 eura”, piše u objavi.

“Kažnjen je i zato što su pripadnici gostujuće navijačke skupine Torcide od 24. do 32. minute uzvikivali ‘Šugava Rijeko, smrdljivi grade, pobit ću pola tvoje Armade, šugava Rijeko puna si Srba, ne brini Rijeko ima još vrba’, ‘od Vežice do Lovrana sve je puno Muslimana, od Kantride do Turnića sve su djeca popa Đujića’, te u 32. minuti uzvikivali ‘Riječki Srbi’, čime je počinjen prekršaj iz članka 87. Disciplinskog pravilnika HNS, zbog čega se utvrđuje novčana kazna u iznosu od 5.000 eura pa se na temelju odredbe članka 38. st. 1. DP HNS-a izriče ukupna novčana kazna u visini od 7.500 eura”, dodaje se.

Rijeka je kažnjena zbog ponašanja svojih navijača, a kazna je u ukupnom iznosu od 4650 eura.

Foto: Ante Cizmic/CROPIX

“HNK Rijeka se kažnjava zato što je na prvenstvenoj utakmici 11. kola Rijeka – Hajduk domaća navijačka skupina Armada od 61. do 63. minute zapalila sedam baklji i jednu bljeskalicu, zbog gustog dima sudac je zaustavio igru u trajanju od jedne minute, te zbog toga što je gostujuća navijačka skupina Torcida od 68. do 71. minute zapalila jednu dimnu kutiju i trinaest baklji, od kojih je šest bačeno u teren za igru te je sudac igru zaustavio u trajanju od jedne minute, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 1., u svezi st. 5. istog članka Disciplinskog pravilnika HNS-a, zbog čega se utvrđuje novčana kazna u iznosu od 1.900 eura”, objavio je disciplinski sudac hrvatskog prvenstva.

“Kažnjen je i zato što je u 62., 63. i 85. minuti utakmice domaća navijačka skupina Armada na sjevernoj tribini skandirala ‘Ubij, ubij tovara’, čime je počinjen prekršaj iz članka 87. Disciplinskog pravilnika HNS, zbog čega se utvrđuje novčana kazna u iznosu od 3.000 eura pa se na temelju odredbe članka 38. st. 1. DP HNS-a izriče ukupna novčana kazna u visini od 4.650 eura”, dodao je Klakočer.
Time za Riječane nije prošlo upozorenje da se na sve mora paziti jer će u suprotnom doći kazna. Dio navijača izazvao je da disciplinski sudac udari po klupskoj blagajni, a ista sudbina pogodila je i Hajduk.

Livaju ružno napali pa dobili upozorenje, pogledajte novu poruku prije Hajduka

Dinamo je svoju kaznu dobio zbog baklji i druge pirotehnike protiv Istre 1961 u Zagrebu.

“GNK Dinamo se kažnjava jer je na prvenstvenoj utakmici 11. kola Dinamo – Istra 1961 domaća navijačka skupina BBB, smještena na sjevernoj tribini, u 74. minuti zapalila dvije dimne kutije i pet baklji te je bačen jedan topovski udar i jedna petarda, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 1., u svezi st. 5. istog članka DP HNS-a, te se temeljem istog propisa izriče novčana kazna u visini 750 eura”, objavio je Klakočer.
Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.