Real Madrid i dalje najbogatiji nogometni klub

Autor: dnevno.hr

U nogometu recesije nema, milijunski prihodi svakodnevni.

Madridski Real petu godinu zaredom predvodi listu najbogatijih svjetskih nogomentih klubova. Sa 401,4 milijuna eura Real je iza sebe ostavio vječitog rivala Barcelonu i engleskog prvaka Manchester United. Četvrto, peto i šesto mjesto pripalo je engleskim klubovima Arsenalu, Chelseau i Liverpoolu.

U Top 20 najbogatijih klubova nalazimo čak sedam predstavnika Engleske, od kojih je najzanimljiviji, pozicioniran na 20. mjestu, Newcastle United koji je ispao iz Premier Lige. Svih 20 najbogatijih klubova dolaze iz Liga Petice. Nakon Engleza sa sedam predstavnika na listi najbogatijih, dolazi pet njemačkih klubova, četiri talijanska, te po dva iz Francuske i Španjolske.

Real, koji iza sebe ima katastrofalnu sezonu, prvo mjesto može zahvaliti bogatom, 1,1 milijardu eura vrijednom ugovoru s nacionalnom TV kućom. Unatoč blistavoj sezoni, u kojoj su osvojili šest titula, Barcelona je i dalje na drugom mjestu.

TOP 10 NAJBOGATIJIH NOGOMETNIH KLUBOVA SVIJETA

1) Real Madrid: 401.4 m eura

2) Barcelona: 365.9 m eura

3) Man Utd: 327 m eura




4) Bayern Munich: 289.5 m eura

5) Arsenal: 263 m eura

6) Chelsea: 242.3 m eura




7) Liverpool: 217 m eura

8) Juventus: 202.3 m eura

9) Inter Milan 196.5 m eura

10) AC Milan: 196.5. m eura

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.