Raul položio cvijeće pred spomenik Pichichiju

Autor: Totalsport

Običaj je da sve momčadi koje prvi put dolaze na San Mames odaju počast Pichichiju, sjajnom napadaču koji je početkom prošlog stoljeća igrao za Athletic i ostvario čudesnu statistiku: u 170 nastupa za baskijski klub postigao je 200 golova.

Legendarni španjolski nogometaš Raul u četvrtak je kao kapetan predvodio nogometaše Schalkea na uzvratu četvrtfinala Europa lige protiv Athletic Bilbaa. Uoči dvoboja položio je cvijeće pred spomenik velikom Rafaelu Morenu Aranzadiju Pichichiju…

Običaj je da sve momčadi koje prvi put dolaze na San Mames na taj način odaju počast Pichichiju, sjajnom napadaču koji je početkom prošlog stoljeća igrao za Athletic i ostvario čudesnu statistiku: u 170 nastupa za baskijski klub postigao je 200 golova.

Njemu je u čast Marca ustanovila Trofej Pichichi koji se svake godine dodjeljuje najboljem strijelcu španjolske Primere. Dakako, i Raul je dobio spomenutu nagradu i to dvaput u karijeri – 1999. i 2001. godine, kada je nosio dres madridskog Reala.

Autor:Totalsport
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.