foto HINA/ Damir SENÈAR/ ds

Rakitić otkrio završetak priče s Buffonom i što misli o Daliću: ‘Mislite da je slučajno prošao sve to’?

Autor: Bruno Herljević

Usput je komentirao neke od aktualnih tema, kao što su plasman u nokaut fazu Lige prvaka i utakmicu s Chelseajem.

Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić, iskoristio je nekoliko slobodnih dana kako bi posjetio Zagreb i posjetio otvorenje sportske trgovine u centru grada. Tom se prilikom družio s brojnim posjetiteljima i nogometašima Dinama.

Usput je komentirao neke od aktualnih tema, kao što su plasman u nokaut fazu Lige prvaka i utakmicu s Chelseajem. “Ima prelijepih utakmica. Znamo da će Chelsea imati svoje prilike i ići na pobjedu. Oni su među najboljima i s takvima se želimo mjeriti. Mi želimo doći do kraja”, komentirao je Ivan Rakitić ždrijeb osmine finala.

“Neymar? Njegov se gubitak osjeti jer je jedinstven igrač. Čestitam PSG-u jer je dobio odličnog igrača, ali mi smo poboljšali druge elemente naše igre u vezi i obrani”, izjavio je za HRT.

Prije ogleda u Ligi prvaka s Englezima, Barcelona 23. prosinca igra ‘El Clasico’ u kojem bi mogla potvrditi ovosezonsku dominaciju nad Realom i već praktički osigurati naslov prvaka.

“To je prelijepa utakmica za sve navijače prije Božića. Ali ona je i malo varljiva jer će se vidjeti tko će imati lijep, a tko pomalo neugodan Božić. Idemo u Madrid pobijediti. Lijepo se prisjetiti prošle sezone i želimo ponoviti takvu utakmicu, ali svašta se može dogoditi u jednoj utakmici”, izjavio je Rakitić..

Govorio je Rakitić i o reprezentaciji te je otkrio svoja razmišljanja o Zlatku Daliću koji je momčadi osigurao nastup na Svjetskom pobjedama nad Ukrajinom i Grčkom.

“Prvo bih zahvalio bivšem izborniku, promjena s Dalićem došla je kasnije. Nije bilo jednostavno, praktički smo se upoznali na aerodromu prije puta za Kijev. Nije slučajno Dalić radio šest-sedam godina izvan Hrvatske i probio se tamo. Maksimalno je spreman, ne postoji detalj koji prepušta slučajnosti. Imamo pravog izbornika i stožer”, odlučno je rekao Rakitić.




“Naše želje na Svjetskom prvenstvu su maksimalne. Imamo prave i iskusne igrače, želimo napokon napraviti veliki rezultat na velikom natjecanju. Ždrijeb je mogao biti i lakši, ali na Svjetskom prvenstvu mora se igrati protiv najjačih. Igramo protiv možda i najboljeg igrača svih vremena, želimo pokazati da je Hrvatska prava reprezentacija”, kazao je Rakitić.

Bit će ovo Svjetsko prvenstvo bez Italije, a Rakitić je uoči utakmice Barcelone i Juventusa napravio lijepu gestu prema Gigiju Buffonu rekavši mu kako može uzeti njegovo mjesto na SP-u. Buffon mu se zbog toga zahvalio.

“Imali smo jako lijep i emotivan razgovor prije i poslije utakmice, na terenu i u svlačionici. Donio mi je dres, ispisao ga posebnim rečenicama namijenjenih meni i imat će lijepo mjesto u kući”, veli Rakitić.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.