Foto: Igor Kralj/PIXSELL

RAKITIĆ NE BJEŽI OD VRUĆE TEME: ‘On mora biti u reprezentaciji!’, otkrio i tko ga je impresionirao

Autor: I.K.

Ivan Rakitić nedavno je na Poljudu uživao prateći odlučujuću pobjedu Hrvatske u borbi za odlazak na Svjetsko prvenstvo dogodine u Kataru, a u slavlju protiv Rusije s 1:0 u Splitu uživao je nedugo nakon intervjua u Španjolskoj s ostavljenim otvorenim vratima za povratak među Vatrene.

U međuvremenu, jedna od legendi hrvatske reprezentacije potvrdila je da bi se takav rasplet mogao dogoditi samo ako bez njegove pomoći ne bi išlo, ako bi mu Zlatko Dalić poslao poziv u teškoj situaciji za Vatrene. Rakitić se tijekom Svjetskog prvenstva u Kataru vidi u ulozi u kojoj je nedavno došao na Poljud, kao veliki navijač Hrvatske.

Povratak u reprezentativni dres od kojeg se oprostio lani ne bi se trebao dogoditi.

Zaziva Rebićev povratak

Razgovarajući za Sportske novosti, Rakitić je kazao da svoje igranje za Hrvatsku smatra završenom pričom, a dotaknuo se nekoliko drugih zanimljivih tema među Vatrenima. Jedna od njih bio je Ante Rebić, koji ne igra za reprezentaciju nakon završetka ovoljetnog Eura i kritika na račun igre Vatrenih na Rebićevom profilu na Instagramu, preko čega Zlatko Dalić nije prešao.

‘Kao bivši suigrač, reći ću da Rebić mora biti u reprezentaciji, šteta je što ga nema. Najbolje bi bilo ako bi mogle sve strane sjesti i sve razjasniti, da se dođe do zajedničkog rješenja. Kad vidite što Rebić radi u Milanu i koliko je već dao nacionalnoj momčadi, on za mene uvijek mora biti u reprezentaciji’, rekao je Rakitić o svojem dobrom prijatelju iz godina igranja za Vatrene.

Tko su nasljednici?

Bivši hrvatski reprezentativac, danas u borbi za minutažu u dresu Seville, opisao je i kako vidi stanje u veznom redu Vatrenih nakon njegovog odlaska. Istaknuo je Luku Modrića, koji je i dalje tu, vrlo bitan je i Mateo Kovačić, jedan od nositelja igre u Chelseaju, a među ostalim adutima u sredini terena, tu je i jedan mladić, 19-godišnji Luka Sučić, kojeg je Rakitić spomenuo u skupini igrača za veliku ulogu u veznom redu.

Rakitić se sa Sučićem upoznao izbliza dok su se Sevilla i Sučićev Salzburg sreli u Ligi prvaka. Uz Bornu Sosu i Marija Pašalića, bivši Vatreni istaknuo je i 19-godišnjaka iz Salzburga dok je pričao o mlađima, spominjući da se radi o igraču za kojeg je samo pitanje vremena kada će napraviti sljedeći korak.




Autor:I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.