Screenshot: Instagram/bilyaletdinov

PUTIN NE ŠTEDI NI ZVIJEZDE: Javio se zabrinuti otac, a s interneta je ranije nestao jedan trag…

Autor: Dnevno.hr/I.K.

Nakon što je u Rusiji stigla aktivacija dodatnih vojnih snaga pozivom na mobilizaciju, potez koji je povukao Vladimir Putin ne zaobilazi niti tamošnje sportske zvijezde.

Jedna od njih je dugogodišnji uspješni ruski nogometni reprezentativac Dinijar Biljaletdinov, danas 37-godišnjak, igrač s 46 nastupa u dresu nacionalne momčadi, koji u klupskoj karijeri ima i uspješnu epizodu izvan domovine. Dogodila se u razdoblju od 2009. do ’12. u Evertonu, zbog čega je novost o ovom sportašu odjeknula i u Engleskoj.

Kako su objavili mediji u Rusiji, Biljaletdinov je dobio poziv da se javi u vojsku, o čemu je nekoliko javnih riječi podijelio njegov otac Rinat, u brizi zbog ove situacije.

Nema pravo vojno iskustvo

Glavni izvor za ovu brigu, kako su objavili mediji u Rusiji, leži u tome što 37-godišnji bivši reprezentativac nema pravo vojno iskustvo, o čemu je pričao njegov otac. Dinijar je bio na vojnoj obuci prilagođenoj sportašima, a od toga je prošlo već 19 godina, kako tvrdi Rinat Biljaletdinov.

Tu je i dvojba o tome treba li se 37-godišnja ruska nogometne zvijezda odazvati pozivu s obzirom na svoju dob, iznad 35 godina starosti. Njegov otac kazao je da pravi odgovor nema. I on želi znati je li poziv njegovom sinu za vojsku u skladu sa zakonom.

Profil na Instagramu vezuje se uz njega

U međuvremenu, tu je i jedna zanimljiva poruka koja stoji na vrhu objava na profilu na Instagramu koji se povezuje uz Biljaletdinova. Na profilu su njegove fotografije na kojima se prikazuje u nogometnom i drugačijem okruženju, no taj profil je u prvoj polovici ožujka naglo zašutio nedugo nakon početka ruske invazije.

Bile su tu i znakovite riječi u jednoj objavi. ‘Svima, HVALA! Do ponovnog susreta’, stoji u toj poruci, uz stisnutu šaku iza riječi zahvale, što može značiti borbu, ali i znak otpora.




 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Динияр (@bilyaletdinov)




Uspješna karijera na terenu

Biljaletdinov je svoj igrački put u profesionalnom nogometu gradio od 2004. do ’18., a među klupskim postajama, one u njegovoj domovini bile su u moskovskima Lokomotivu, Spartaku i Torpedu te u Anžiju iz Mahačkale i Rubinu iz Kazanja.

U dresu Evertona imao je 59 nastupa i osam golova u prvenstvenim utakmicama, a profesionalni put završio je u Litvi, igrajući za tamošnji Trakai.

Nakon toga, profil na Instagramu koji se vezuje uz Biljaletdinova prikazivao je da je i dalje odan ruskoj reprezentaciji, između ostalog, i s porukom prije utakmice u Splitu kada je u susretu Hrvatske i Rusije padala odluka o putniku na Svjetsko prvenstvo u Kataru.

‘Dečki i navijači jučer su bili u istoj momčadi. Čekamo rezolutan odlazak u Split i vjerujemo u momke’, bila je poruka na Instagramu prije susreta u kojem je Hrvatska na Poljudu s 1:0 osigurala nastup u Kataru.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Динияр (@bilyaletdinov)

Nakon toga, nije trebalo proći tako dugo da profil koji se vezuje uz Biljaletdinova prestane objavljivati nove poruke, a ovih dana, odjeknule su riječi kojima je nogometašev otac približio što je doživio njegov sin nakon što je u Rusiji objavljena mobilizacija.

Autor:Dnevno.hr/I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.