Photo: Igor Kralj/PIXSELL

PROTRESLA NAS JE BOLNA ISTINA! Jednu mračnu činjenicu o Modriću ignoriraju svi, a užasavajuća je!

Autor: Andrija Kačić Karlin

Naslušali smo se priča o Vukasu, Bobeku, Zebecu, ali tek ćemo se naslušati priča. O Luki Modriću. Najboljem nogometašu svijeta u godini svjetske smotre, nogometaša koji je vodio Real do nekoliko naslova europskog prvaka, čovjeku koji daje ton, moć i šarm Hrvatskoj reprezentaciji, tipu koji u 34. godini ne bira utakmice, treninge, jel ga uvijek “iznesu na nosilima s terena”.

Priznajmo, i protiv Azerbajdžana Modrić je bio prvi hrvatski igrač, toliki trud i energija uz neospornu kvalitetu daje nam pravo i za upitati se – zašto najbolji igrač mora biti i najborbeniji. Jer, najčešće to nije tako. U hrvatskoj nacionalnoj vrsti, eto, jest.

Luka Modrić je takav igrač, čovjek, on gine, jer ako ne gine onako sitnog i krhkog pojeli bi ga suparnički braniči i zadnji vezni “psi”, no naoko onako malecki on je naspram njih – gorostas.
S istim žarom i energijom odigrao je prvu utakmicu za Hrvatsku prije 14 godina protiv Argentine i tada isto mladog Messija, i tada je umro na terenu, navla isto kao protiv Azerbajdžana. U međuvremenu odigrao je stotinjak partija, uvijek s istom količinom znoja, trseći se kao da će zbog jedne pogreške vječno izgubiti mjesto u momčadi.

Da, doći će dan kad će se Modrić oprostiti i od nogometa, reprezentacije, Hrvatska više nikad neće biti tako jaka. Ostati će priča, legenda, mit o igraču kojem se poklonio svijet, koji je Hrvatsku vodio na svjetski vrh i koji je bio nenadmašan.

Ustvrdili smo to nebrojeno puta, ali Modrić je nešto najbolje i najveće što je hrvatski nogomet ikada dao. Zato će priče o vukasima, zebecima, bobekima, bobanima i prosinečkima biti crtice prema veličanstvenom djelu Luke Modrića.

Njegov izlazak u zadnjoj minuti dvoboja protiv Azerbajdžana i ovacije cijelog stadiona samo su jedna rečenica u tom djelu, ali neosporan pokazatelj što ljudi misle o sportskoj sudbini, umijeću, trudu i dosezima ovog sportaša.

Zato ćemo, ako ostarimo, a nismo više ni mladi, dolazećim naraštajima pričati – bio jednom jedan Luka. Kakav je bio, pitati će dječaci i djevojčice?




“Impresivan, boljeg nikad nitko nije u Hrvatskoj vidio”!

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.