Photo: Miranda Cikotic/PIXSELL

PROSLAVLJENOM VRATARU NEŠTO JE SUMNJIVO: ‘Ni pet pobjeda Lokomotive ne bi me uvjerilo…’

Autor: Bruno Herljević

Komentirao je poraz Dinama od Lokomotive, smjenu trenera na Makrismiru i čudesan gol vratara Hajduka Karla Letice

Proslavljeni hrvatski vratar, a danas nogometni analitičar, Stipe Pletikosa, gostovao je u HRT-ovoj emisiji Stadion gdje je komentirao poraz Dinama od Lokomotive, smjenu trenera na Maksimiru i čudesan gol vratara Hajduka Karla Letice.

“Rijeka je samo uzela ono što im je Dinamo ponudio. Ne sjećam se kada sam vidio takve individualne pogreške kakve su radili Dinamovi nogometaši. Nešto im se sigurno događalo na psihiloškom planu… Niti pet pobjeda Lokomotive ne bi me uvjerilo da odnos Dinama i Lokomotive ima smisla i da to nije utakmice prve i druge momčadi Dinama. Naglašavali smo kakose Dinamo previše oslanja na napad i na individualnost svojih igrača, a sada vidimo kako to nije dovoljno. Dinamo je do sada gubio utakmice protiv momčadi koji se žele nadigravati”, smatra Pletikosa.

Mario Cvitanović podnio je ostavku nakon tog 4:1 debakla protiv Lokomotive, a Dinamo je dva dana kasnije zaposlio Nikolu Jurčevića na mjesto glavnog trenera prve momčadi.

“Žao mi je što se tako često mijenjaju treneri. Cvitanovića poznajem i riječ je o poštenom i savjesnom radniku. Ipak, mislim da je preskočio nekoliko stepenica u svojoj karijeri i da mu je sve ovo došlo jako naglo. Jurčević je oduvijek imao ambiciju biti prvi trener, a ovo mu je dobra prilika. Ima prednost pred Hajdukom, ali momčad mora psihički dignuti”, veli Pletikosa.

Komentirao je također i čudesan gol za pobjedu protiv Istre koji je postigao vratar Hajduka Karlo Letica u 96. minuti, odnosno navodni interes Real Madrida za njegove usluge.

“Ovo što je Karlo napravio je poseban slučaj. Interes Reala je vjerujem ozbiljan i tužan sam jer ga struka Hajduka nije prije prepoznala. Ja sam imao tu sreću, on nije. Karlo je sve ovo zaslužio i mislim da će se dobro nositi s ovom pažnjom”, zaključuje Pletikosa.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.