fbpx

Projekt ‘Uvijek vjerni’ među tri najbolja u Europi: Želimo biti reprezentacija naših navijača

Autor: Ante Junaković

Klonimo se huliganizma, zagovaramo sportsko navijanje bez huliganizma, diskriminacije i nasilja. Mi želimo biti reprezentacija naših navijača, predstavništvo, dakle, i na tribinama, kazali su iz navijačke udruge.

Hrvatski nogomet, i klupski i reprezentativni, godinama se suočava s neprilagođenim navijačima, huliganima, klubovi plaćaju masne kazne, Savez zbog događaja na reprezentativnim utakmicama također i već smo praktički zaboravili kako navijači mogu biti pozitivan čimbenik na utakmice, ne samo negativni, kako smo već navikli…

Zato smo svi ugodno iznenađeni nagradom Uefe navijačkoj udruzi „Uvijek vjerni“ koja prati hrvatsku reprezentaciju, na velikom Uefinom sastanku u Parizu gdje se održala – Radionica Uefinih projekata kojima se pozdravlja i promiče razmjena iskustava i rješenja između pojedinih saveza i organizacija i udruga.

Jedan od natječaja bio je i suradnja pojedinih saveza sa svojim navijačima, uz naglasak na inovativna rješenja u tim teškim pitanjima suradnje momčadi i navijača.

I tu su HNS i udruga „Uvijek vjerni“ došli do samog kraja natječaja, dobili nominaciju plasmanom među tri prvoplasirana, uz poljski savez i njihove navijačke udruge, te francuski isto. Naposljetku, prva nagrada pripala je Francuskoj, no sama nominacija u sam vrh organizacije rada s navijačima lijepo je priznanje HNS-u i navijačkoj udruzi „Uvijek vjerni“ koja postoji šest godina i koja nije izostala sa svojim gostovanjima, koreografijama i navijanjem niti s jedne utakmice hrvatske reprezentacije.

„Mi smo sretni što se naš rad prepoznao, rad s navijačima rad je na dobrobiti nogometa. Mi kao udruga navijača dugo radimo na ovome projektu, naša udruga broji sada više od 16 tisuća članova i redovito idemo na sva gostovanja hrvatske reprezentacije kroz posebne programe za svoje članove. Klonimo se huliganizma, zagovaramo sportsko navijanje bez huliganizma, diskriminacije i nasilja. Mi želimo biti reprezentacija naših navijača, predstavništvo, dakle, i na tribinama. Očekujemo s velikim nestrpljenjem i Europsko prvenstvo kako bi pokazali što smo sve kadri učiniti u podizanju atmosfere na utakmicama, naravno sve u okvirima dozvolljenog i prihvatljivog ponašanja“, kazali su iz navijačke udruge.

Autor:Ante Junaković
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.