Photo: Igor Kralj/PIXSELL

PROGOVORIO NASLJEDNIK OBOŽAVANOG SLOVENCA! ‘Zašto zvižde predsjedniku? Do sad mi se ništa nije dogodilo, ali…’

Autor: Dnevno.hr

Susrest će se još jednom ove subote, u 30. kolu domaćeg nogometnog prvenstva Hajduk i Rijeka. Bit će to njihov četvrti dvoboj ove sezone, ali i tek prva prilika da netko iz tog susreta izađe kao pobjednik. Do sada su bodovi uvijek bili jednakomjerno raspoređeni.

Šest mjeseci na riječkoj će klupi ubilježiti Igor Bišćan. Nije mu lako nositi se sa svkaodnevno visokim kriterijima koje je postavila uprava, ali i navijači. Rijeka je kao bivši prvak Hrvatske uvijek u vrhu, gdje je i sada, ali s velikih 20 bodova zaostatka za Dinamom. Dakle, drugo mjesto bio bi veliki uspjeh kada bi ga se na kraju ovosezonske priče i zadržalo.

Bišćan je posebno zadovoljan bio pobjedom protiv Intera u prošlom kolu. Ona je srušila neke rekorde, ali i poslala poruku konkurentima s mora pred odlazak na Poljud.

U razgovoru za Novi list rekao je kako nije bilo lako naslijediti Matjaža Keka.

“Navijači su bili jako vezani uz Matjaža Keka, on ima poseban status kod navijača i simpatizera Rijeke. Naravno da nije jednostavno približiti se standardima koje je Rijeka postavila svih tih godina po pitanju rezultata i igara, ali i po pitanju odnosa s navijačima. Međutim, reći ću nešto što govorim od prvoga dana, ne bi bilo pametno opterećivati se time. Moje je da budem koncentriran na rad s momčadi, a vrijeme će pokazati jesam li ja taj”, kaže trener Bijelih.

Početak na klupi Rijeke nije bio lagan. Armada mu je zapamtila incidente iz prošlosti, bilo je i dugotrajnog navijačkog bojkota, a zna se čuti i pokoji zvižduk i danas, naročito na račun jednog od njegovih pomoćnika.

“Najteže je ono što me pratilo od samog starta, skepsa i negativa s kojom sam krenuo u moju priču s Rijekom. Na moju sreću, sve se to primirilo, barem što se mene osobno tiče. Naravno da mi nije drago kada još uvijek slušam povike prema mom suradniku Pilipoviću ili bilo kome u našem klubu. Ne želim previše potencirati te stvari, jer je to već prožvakana priča, ali nitko od njih to nije zaslužio. Niti predsjednik Mišković, niti Pilipović. Dobro, ne mogu reći da sam osobno imao problema, osim tog neugodnog osjećaja da mi je svaka utakmica svojevrstan test i da bi poslije dviju ili triju lošijih utakmica sve to opet moglo eskalirati u onoj mjeri u kojoj bi to moglo remetiti mir meni, momčadi i klubu. Do sada se to nije dogodilo, nadam se da i neće”, rekao je Bišćan.




Rezultati by SofaScore




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.