PRODANA MEDALJA OSVOJENA PROTIV HRVATSKE: Cijena je prava sitnica

Autor: J.V.H.

Nepoznati član francuskog tima koji je osvojio Svjetskog nogometno prvenstvo 2018. godine prodao je svoju zlatnu medalju osvojenu u finalu protiv Hrvatske za 71.875 dolara putem dražbe organizirane od strane aukcijske kuće Julien’s Auctions u Los Angelesu.

Dobili su 10 ponuda za medalju, a najveća je bila od jednog kupca iz Velike Britanije. Na istoj dražbi našle su se još dvije zlatne medalje s ranijih svjetskih prvenstava, obje iz godina kada je Brazil osvajao naslov.

Zlatno odličje iz Japana i Južne Koreje 2002. godine prodano je za 50.000 dolara, dok je ono iz SAD-a 1994. doseglo cijenu od 48.000 dolara.




Svojedobno je poznati hrvatski kondicijski trener i član stožera Hrvatske reprezentacije sa Svjetskog prvenstva u Francuskoj, Luka Radman, emotivno reagirao na pojavu brončane medalje s tog prvenstva na jednoj aukciji u Parizu.

On je tvrdio sa se na ceremoniju dodjele medalja netko ugurao umjesto njega i Ive Šuška zbog čega su ostali bez svoje zaslužene nagrade.

“Ne da nisam dao broncu sa SP ’98 na prodaju, nego je nikad nisam ni dobio, već 20 godina sam zbog toga jako tužan. Nadam se da će Savez nakon 20 godina učiniti nešto po tom pitanju, i Ivi Šušku i meni uručiti medalje koje smo zaslužili kao članovi stožera, a koje jedino nas dvojica nismo dobili”, kazao je Luka Radman.




KULTNI STADION IDE NA RUŠENJE: Procijenili da nema kulturnu važnost

Autor:J.V.H.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.