PROCURIO MODRIĆEV GOVOR IZ SVLAČIONICE U FINALU LIGE PRVAKA: ‘Slušajte me, ovako ćemo igrati’

Autor: Bruno Herljević

Nedavno je u Real Madridu odlučeno da Luka Modrić neće nositi kapetansku traku, čak niti kao četvrti pričuvni kapetan. Ramos je kapetan, dokapetan je Marcelo, potom je Benzema i na kraju stoper Varane, a za kapetana Vatrenih tu nije bilo mjesta iako nosi traku u reprezentaciji i već je toliko puta dokazao svoje liderske sposbnosti.

Jedan je zanimljiv detalj, baš prigodno, procurio, a dokazuje koliko je Modrić važan u na terenu, ali također i u svlačionici. Prije četiri mjeseca Real je svladao Liverpool u finalu Lige prvaka i po povijesne treće u nizu.

Sada je objavljena snimka na kojoj se vidi kako Modrić sa Sergiom Ramosom i Danijem Carvajalom dogovara taktiku za Liverpool.

Razgovor je išao ovako.

“Moramo ih jako pritisnuti. Kombiniraju izrazito brzo i moramo to zaustaviti, moramo zaustaviti njihovu trojicu naprijed. Moramo im biti blizu i zaustaviti ako se pokušaju osloboditi pritiska. Držimo ih na 40 metara od gola”, rekao je Carvajal.

“Moramo izbjegavati glupe prekršaje jer su vrlo jaki u skoku. Sredit ćemo ih u kontrama. Ista je stvar s drugim prilikama. Moramo dobro komunicirati u tim trenucima. Na svaku loptu koju izbace moramo ići do samog kraja”, nadovazao se Ramos.

“Ako njihovi braniči budu išli skroz prema naprijed ne možemo ih loviti cijelo vrijeme jer ćemo do 60. minute biti mrtvi. Moramo birati svoje bitke”, zaključuje Carvajal.




“Baš onako kako smo radili protiv Juventusa? Igrali smo na isti način”, uskočio je Modrić.

“Pustimo njihove braniče da imaju loptu”, konstatira Carvajal.

“Da, upravo tako”, veli Luka.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.