Foto: Matija Djanjesic/CROPIX

PROBLEM ZA POPULARNOG DINAMOVCA: Žele da se reprezentacija izbaci sa SP-a, evo zašto se digla ‘uzbuna’

Autor: Dnevno.hr/ I.L

Ako društvene mreže gledati kao pokazatelj popularnosti Dinamov bek Sadegh Moharrami najpopularniji je igrač Dinama s gotovo 700 tisuća pratitelja na Instagramu.

Razlog tomu je što dolazi iz Irana. Mnogoljudna zemlja luda je za nogometom, ali kako stvari stoje nije im na prvom mjestu. Iranci su Fifi pisali službeni dopis kako bi se njihova ekipa izbacila iz Mundijala.

Razlog tomu je način na koji njihova vlast tretira narod, a posebno žene. Nedavno je jedna ubijena zbog neispravnog nošenja hidžaba što je potaknulo masovne proteste, a sve je rezultiralo masovnim prosvjedima i ubijanjem nekih od prosvjednika.

Čeka se odgovor

Brojni nogometaši uključujući i Dinamovca podržali su prosvjed i dali podršku svojim ljudima u domovini. FIFA često glumi moralnu vertikalu društva. Sada imaju priliku pokazati da su stvarno moralni i izbaciti Iran.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Sadegh Moharrami (@sadegh.moharami)




‘Iranska brutalnost i nasilje protiv vlastitog naroda dosegli su točku s koje nema povratka. Zahtijevamo da se zbog toga klone nogometa i sportskih natjecanja. FIFA je često bila tolerantna prema ovakvim situacijama, sve dok one ne utječu na nogomet, ali sada ni nogometne utakmice više nisu sigurno mjesto za žene, ali ni za muškarce. Ženama nije dopušten ulazak na stadione diljem zemlje i sustavno su isključene iz nogometnog ekosustava u Iranu. Sve je to kontradiktorno stavovima i vrijednostima koje ima FIFA’  napisano je u pismu.

Moharrami je u Dinamo stigao 2018. na preporuku Branka Ivankovića koji u Iranu ima status legende. Došao je iz Persopolisa, a ugovor mu istječe ovo ljeto. Za iransku A vrstu skupio je 21 nastup.




Autor:Dnevno.hr/ I.L
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.