PROBIJA SE GRANICA NESTVARNOG? Dinamo će masno zaraditi na najvećem transferu u povijesti, poznato i koliko!

Autor: Dnevno.hr

Već se mjesecima priprema teren za najunosniji posao na tržištu transfera u povijesti hrvatskog nogometa. Nagađalo se da bi 21-godišnji Dinamov as iz Katalonije, veznjak Dani Olmo, mogao već u zimskom prijelaznom roku napustiti Maksimir. Već bi tada sasvim sigurno odšteta dosegla dvije znamenke u milijunima eura, a nakon europskog proljeća u metropoli ona će prijeći sve granice. Nikad se još nije spominjao transfer jednog igrača iz hrvatskog kluba u inozemstvo uz svotu od 40 milijuna eura!

Ne kažemo da će se u modru blagajnu sliti taj iznos, ali u trokutu između Dinama i dva zainteresirana kluba – Milana i dortmundske Borussije – vode se pregovori za iznos transfera od 25 do 40 milijuna. Gotovo je sigurno da hrvatski prvak neće uprihoditi manje od ove najmanje svote. A već je to rekord koji zasad drži Marko Pjaca. Ofenzivac Dinama svojedobno je u Juventus prešao za 23 milijuna. Ovo će biti i više od toga…

Predstavnici talijanskog velikana bili su i na Drosini, gdje su gledali finale hrvatskog kupa. Doduše, tamo su mogli vidjeti da igrač kojega gledaju nije uspio realizirati kazneni udarac za eventualno izjednačenje protiv Rijeke, ali Olmo generalno nije odigrao lošu utakmicu. Barem ne lošiju od ostatka svoje momčadi. Premda, ne treba sumnjati u to da su Dinamova veznjaka već nebrojeno puta gledali i da su upoznati sa svim njegovim igračkim vrlinama.

U Istri su predstavnici dvaju klubova, Dinama i Milana, imali sastanak pa je dojam da se u pregovorima oko transfera napravio korak dalje. Važno je napomenuti da je Olmov ugovor s klubom iz Maksimira valjan do ljeta 2021. godine. Isto tako, Španjolac je potvrdio da će u Dinamu sigurno ostati dok traju kvalifikacije za Ligu prvaka, što znači da bi se eventualni transfer dogodio u drugoj polovici kolovoza, blizu posljednjeg dana prijelaznog roka.




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.