Photo by Denis Doyle/Getty Images

PRIPREMITE SE NA VELIKO IZNENAĐENJE! Pogledajte deset najskupljih hrvatskih transfera, neki će vas šokirati

Autor: Bruno Herljević

Možda vam je teško povjerovati, ali najskuplji hrvatski nogometaš svih vremena je Mateo Kovačić. Pričuvni veznjak u reprezentaciji prošlu je sezonu proveo na posudbi u Chelseaju, koji ga je na koncu otkupio od Real Madrida za impresivnih 50 milijuna eura.

Kovačić je time postao najskuplji hrvatski nogometaš, a pazite sada, srušio je vlastiti rekord. Baš je Kovačić držao dosadašnji rekord od 31 milijun eura koliko ga je Real platio kada je ovaj igrao u Interu.

Međutim, zanimljivo je vidjeti tko se nalazi na popisu najskupljih hrvatskih nogometaša. Kovačić je daleko iza sebe ostavio najboljeg igrača svijeta Luku Modrića, pa i Mandžukića, Lovrena. Iza Kovačića se našao Modrić, koji je iz Tottenhama u Real prešao za 30 milijuna eura. Potom slijedi Lovren koji je za 25 milijuna eura prešao iz Southamptona u Liverpool, zatim je tu, već pomalo zaboravljeni, Marko Pjaca koji je iz Dinama prešao u Juve za 23 milijuna eura.

Slijedi zatim Mandžukić koji je iz Bayerna prešao u Atletico za 22 milijuna eura, a isti je igrač i na sedmom mjestu s 21 milijunom eura koliko je Juve dao Madriđanima. Na diobi sedme pozicije je i Modrić koji je iz Dinama u Tottenham prešao za 21 milijun eura. Osmo mjesto pripada, također već zaboravljenom, Nikoli Kaliniću koji je Firencu zamjenio Milanom u transferu vrijednom 20 milijuna eura.

Deveto mjesto pripada stoperu Duji Ćaleta-Caru koji je Salzburg napustio za 19 milijuna eura i prešao u Marseille. S njim mjesto dijeli Perišić koji je prešao u Inter iz Wolfsburga istu cifru. Na desetom mjestu je Ivan Rakitić, jedan od najboljih veznjaka svijeta, a Barcelona ga je platila Sevilli 2014. godine svega 18 milijuna eura.

1. Mateo Kovačić 2019. iz Reala u Chelsea za 50 milijuna eura.

2. Mateo Kovačić 2015. iz Intera u Real za 31 milijun eura.




3. Luka Modrić 2012. iz Tottenhama u Real za 30 milijuna eura.

4. Dejan Lovren 2014. iz Southamptona u Liverpool za 25 milijuna eura.

5. Marko Pjaca 2016. iz Dinama u Juventus za 23 milijuna eura.




6. Mario Mandžukić 2014. iz Bayerna u Atletico za 22 milijuna eura.

7. Mario Mandžukić 2015. iz Atletica u Juventus za 21 milijun eura.

7. Luka Modrić 2008. iz Dinama u Tottenham za 21 milijun eura.

8. Nikola Kalinić 2017. iz Fiorentine u Milan za 20 milijuna eura.

9. Duje Ćaleta-Car 2018. iz Salzburga u Marseille za 19 milijuna eura.

9. Ivan Perišić 2015. iz Wolfsburga u Inter za 19 milijuna eura.

10. Ivan Rakitić 2014. iz Seville u Barcelonu za 18 milijuna eura.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.