Photo by Laurence Griffiths/Getty Images

PRIMERA: Modrić dobio crveni karton u trijumfu bijesnog Reala protiv Celte

Autor: Andrija Kačić Karlin

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić isključen je u susretu 1. kola novog španjolskog prvenstva u 3-1 (1-0) gostujućoj pobjedi madridskog Reala protiv Celte u Vigu.

Modrić je isključen u 56. minuti nakon intervencije VAR-a. Glavni sudac Estrada dosudio je prekršaj za Celtu nakon što je Modrić uz samu aut-liniju čepovima svoje kopačke pogodio Denisa Suareza po ahilovoj tetivi. No, dok su se domaći pripremali izvesti slobodni udarac video asistenti su poručili estradi kako bi trebao pogledati snimku prekršaja jer se možda radilo o Modrićevoj grubosti. Iako snimka sugerira kako je naš kapetan nenamjerno nagazio Suareza, glavni mu je sudac nakon pregleda snimke pokazao izravni crveni karton.

To je prvi izravni crveni karton kojega je Modrić dobio u karijeri, a tek drugi ukupno. Prije pet godina je dobio dva žuta kartona u susretu španjolskog Superkupa protiv madridskog Atletica.

U trenutku Modrićeva isključenja Real je vodio 1-0 golom Benzeme (12), a nakon što je ostao s igračem manje “kraljevski” klub je postigao još dva pogotka preko Kroosa (61) i Vazqueza (80). Na konačnih 1-3 smanjio je Losada (90+1) u sudačkoj nadoknadi.

U petak je prvak Barcelona u prvoj utakmici novog prvenstva izgubila na gostovanju kod Athletica u Bilbau sa 0-1 (0-0) golom Aduriza (89).

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.