Photo: Igor Soban/PIXSELL

PREPOZNAO JE TALENT, NO NIJE VJEROVAO DA ĆE TAKO BRZO DO VELIKANA: ‘Problem u Dinamu nisam bio ja, on ili njegova kvaliteta’

Autor: Matija Majdak

Ubrzo nakon što je Gabriel Magalhaes odigrao prvu i, ispostavilo se, jedinu utakmicu za prvu momčad Dinama, pozvan je u ured trenera. Nikola Jurčević vidio je dovoljno u dvoboju protiv Rijeke u travnju 2018. da treba dugoročno vezati tog središnjeg braniča.

Uvod je to teksta u Guardianu o braniču koji je za Dinamo odigrao samo jednu utakmicu, a ovog ljeta je iz Lillea otišao u Arsenal za 30 milijuna eura.

‘Pred tobom je velika budućnost i želim da ostaneš s nama sljedeće sezone’, rekao je u travnju 2018. Jurčević Gabrielu.

‘Problem nisam bio ja, on ili njegova kvaliteta’, ističe Jurčević. Problem je bio četiri milijuna eura koliko je Dinamo morao platiti Lilleu za trajni otkup ugovora.

‘Mjesec dana kasnijje Gabriel je bio na letu za Francusku, a Jurčević, nekada pomoćnik Slaven Bilića u West Hamu, bio je bez posla’, piše ugledni britanski dnevnik.

Po povratku u Lille nije znao kakva mu je budućnost, jer i u tom su klubu sumnjali što s igračem koji je početkom 2017. stigao u Francusku. No, sve se promijenilo prošle sezone kada je krenuo streloviti napredak 22-godišnjeg braniča. Arsenal ga je dugo pratio, a onda i odlučio dovesti nakon što im je Dayot Upamecano iz RB Leipziga bio preskup.

‘On je stvarno dobar momak, otvoren, dobro komunicira. Ima jaku osobnost i vjeruje u sebe. Ima sve da bude vrhunski branič, dobro se kreće, brz je, ne boji se lopta. Bio sam siguran da će napraviti veliku karijeru’, ističe Jurčević za Guardian.




Gabriel bolji debi u dresu Topnika teško da je mogao zamisliti, u pobjedi 3:0 protiv Fulhama na otvaranju Premier lige zabio je prvijenac.

‘Nitko nije očekivao savršenog braniča od igrača koji je do prije dvije i pol godine igrao protiv Novigrada i Hrvatskog Dragovoljca, ali konsenzus je da će postati dobar branič Premier lige’, pišu Englezi.

‘Nisam očekivao da će tako brzo otići u veliki klub poput Arsenala, ali zaista sam sretan zbog njega, zaslužio je’, poručio je Jurčević.




‘Gabrielova sposobnost da premaši očekivanje ne jenjava’, zaključuju Englezi.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.