Screenshot/YouTube

PREMINUO POZNATI BIVŠI NOGOMETAŠ: S njim je sve počelo, više ništa nije bilo isto nakon tog poteza…

Autor: Dnevno.hr/ I.L

Tužna vijest pogodila je Italiju. U 82. godini preminuo je bivši nogometaš i dugogodišnji trener, Bruno Bolchi. Trenerska karijera je trajala mu je gotovo 40 godina.

On je igrao na poziciji veznog igrača, ponikao je u Interu i za prvi tim ovog kluba nastupao je od 1958. do 1963. godine, a dvije sezone je bio kapetan kluba.

Zanimljivo, Bolchi je postao prvi igrač koji je završio u Panini albumu. Prva sličica ikad napravljena je 27.8.1961., a baš je Bolchi bio prvi dok je nastupao za Inter.

Panini odlazi u povijest

Bolchi je vodio brojne klubove u Italiji, a najveći uspjeh mu je osvajanje Serie C. Kao igrač dva puta je bio prvak Italije te je  postao prvak Europe. Igrao je još za Torino, Verona i Atalantu i skupio 4 nastupa za Azzure.

 

Panini je bio služeni proizvođač sličica za Svjetsko prvenstvo od 1970., a ove godine bit će zadnje izdanje kada Panini radi album. Od 2026. preuzeti će Amerikanci pod sponzorstvom Jose Mourinha.




Autor:Dnevno.hr/ I.L
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.