Foto: GuliverImage, Ilustracija

PREMINUO LEGENDARNI NOGOMETAŠ: Velika tuga u klubu, ‘otišao je naš mali genij…’

Autor: Dnevno.hr/I.K.

Tužne vijesti pogodile su portugalsku nogometnu scenu. U 64. godini preminuo je Fernando Chalana, nekadašnji legendarni nogometaš Benfice, koji je u dresu lisabonskog kluba u dvije različite epizode bio u akciji u više od 200 prvenstvenih utakmica.

Chalana se proslavio igrajući na krilu u Benfici, a ostavio je trag i u dresu portugalske reprezentacije, za koju je u razdoblju od 1976. do ’88. bio u akciji 27 puta. Preminuli nogometaš se posljednjih godina borio s degenerativnom bolešću, kako javljaju tamošnji mediji.

Osim u lisabonskom klubu, Chalana je igrao i u francuskom Bordeauxu, a na portugalskoj sceni bio je i član Belenensesa i Estrele Amadore. Nakon završetka igranja, posvetio se trenerskom poslu, a svojedobno je u stručnom stožeru Benfice surađivao s Fernandom Santosom, današnjim portugalskim izbornikom.

Tužna objava kluba

Tužnu vijest o smrti svoje legende objavila je Benfica, uz riječi da je otišao igrač kojeg su opisali riječima – mali genij. Bila je tu i fotografija koja prikazuje Chalanu iz njegovih igračkih dana, s karakterističnim brkom koji ga je činio vrlo markantnim na terenu.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Sport Lisboa e Benfica (@slbenfica)




Uspomene ostaju

Uz tužnu objavu, Benfica je u oproštaju od svoje legende istaknula da će uspomene ostati, uz posljednji pozdrav ovom velikanu. Svoju tugu zbog smrti Chalane izrazio je i Fernando Santos. ‘Bio je jedan od najboljih portugalskih nogometaša svih vremena’, rekao je današnji portugalski izbornik, koji je s preminulim legendarnim nogometašem surađivao u trenerskoj karijeri.

 




Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Sport Lisboa e Benfica (@slbenfica)

Autor:Dnevno.hr/I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.