Screenshot: Instagram/Hakan Sukur

PREDSJEDNIK NAPAO NACIONALNI PONOS: ‘Opljačkan sam, sve mi je propalo!’

Autor: I.K.

Hakan Sukur, nekadašnji slavni turski reprezentativac, proživljava vrlo teško razdoblje u godini u kojoj je proslavio 50. rođendan. Turska legenda je u igračkoj karijeri dala jako puno u nastupima za reprezentaciju, pamti se njegov 51 gol u 112 utakmica ‘pod zastavom’, a u tužnoj priči koju smo već približili, stiglo je novo poglavlje sa Sukurovim riječima što mu se događa.

Sjajni bivši turski reprezentativni napadač nekad je bio nacionalni ponos, a danas se teško snalazi za život, sa situacijom u kojoj u domovinu više ne može jer je izrazio političko neslaganje s predsjednikom Recepom Erdoganom.

Sukur je svoju dramu približio razgovarajući za Sportweek, talijanski sportski časopis, istupajući javno u zemlji u kojoj je ostavio trag kao igrač Torina, milanskog Intera i Parme.

‘Moja situacija je vrlo teška’

‘Moja situacija je vrlo teška. Sve su uzeli, moju domovinu, moj posao, skoro sve drugo što sam pošteno stekao i u što sam ulagao u Turskoj. To bi trebala biti svetinja, ali sada to više nemam’, opisao je slavni bivši reprezentativac koji se našao na udaru Erdoganova režima.

Sukur se prisjetio da je sve krenulo jer nije htio podržati predsjednikovu političku opciju i time pomoći Erdoganu da dođe do novih glasova. Nakon toga je postao državni neprijatelj u svojoj domovini.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 




Objavu dijeli Hakan Şükür (@hakansukur9)

Napadaju i obitelj

‘Konfiscirali su stvari koje su bile moje, a proganjaju i moju obitelj, otac je bio priveden. Nakon svega, obrana ljudskih prava postala je moralna dužnost, bez obzira na to koje su nacije i vjere ljudi koji su time zahvaćeni. Nažalost, u Turskoj svi koji podignu svoj glas plaćaju posljedice, poput mene’, rekao je Sukur.




Bivši slavni turski reprezentativni napadač poslao je i upozorenje svojim mlađim kolegama, koji su danas u dresu nacionalne momčadi. ‘Ako podignu svoj glas, završit će kao ja. Neće se moći vratiti kući, neće igrati u Turskoj jer vlast kontrolira sve, od klubova do nogometnog saveza’, kazao je.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Hakan Şükür (@hakansukur9)

Nije jedini kojeg napadaju

Sudbina Hakana Sukura jedna je od onih koje pokazuju kako turski predsjednik reagira na okretanje leđa njegovom režimu. U sportskim vodama, dobro je poznat i primjer Enesa Kantera, košarkaša s puno iskustva na NBA parketima, trenutno u dresu Boston Celticsa.

Kanter je niz puta istupima u javnosti napao Erdoganovu vladavinu, a zbog toga i on ima status državnog neprijatelja, bez povratka kući i bez nastavka igranja u dresu nacionalne momčadi. Pored toga, pogodile su ga i druge posljedice, poput onih o kojima je pričao i Sukur.

Autor:I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.