Foto: Zeljko Hajdinjak/CROPIX

PRED HAJDUKOVU NAJVEĆU NADU BACAJU MILIJUNE: Spominje se nova ponuda, velike dvojbe na Poljudu

Autor: Dnevno.hr/I.K.

Hajduk ovog vikenda ne igra s obzirom na to da je odgođena prvenstvena utakmica protiv Gorice, a između dva susreta s portugalskom Vitorijom u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu, ‘zavrtjela’ se priča oko potencijalnog zvučnog odlaska s Poljuda. Glavni lik je Stipe Biuk, koji dan nakon što je 19-godišnji mladi hrvatski reprezentativac igrao od početka do kraja u pobjedi nad Portugalcima s 3:1 u Splitu.

Biuk je novu sezonu počeo dobro, standardan je u momčadi, ali ostaje pitanje koliko će se dugo još zadržati u Hajduku. Kako donose 24sata, takvo pitanje otvorilo se nakon što je stigla ponuda iz Njemačke koja bi mogla nagnati klub da mladog igrača pusti četiri godine prije nego Biuku istekne ugovor, s njegovim trajanjem do ljeta 2026.

U ovom slučaju, spominje se otkup Biukovog ugovora s Hajdukom, uz iznos od oko šest milijuna eura, s dodatnim bonusima.

Ponuda ima još

Biuk privlači interes drugih klubova, s nekoliko ponuda iz najjačih europskih liga, kako približavaju 24sata, a najkonkretnija je ona iz Njemačke, s detaljima iznosa koji se nudi, ali još uvijek bez otkrivanja o kojem klubu je riječ. Po podatku Transfermarkta, vrijednost 19-godišnjeg hajdukovca na nogometnom tržištu je nešto manja od iznosa koji se spominje. Na poznatoj nogometnoj stranici stoji trenutni podatak o 4,5 milijuna eura, no kao i uvijek, igrač vrijedi koliko je netko za njega spreman dati.

Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX

Hoće li Hajduk popustiti?

Hajduk se s ovom pričom oko Biuka nalazi između dvije vatre. Zadržavanje mladog igrača puno bi značilo momčadi Valdasa Dambrauskasa, a s druge strane, novac koji bi stigao nije mala stvar, značajno bi pomogao klupskoj blagajni.

Pred klubom je, tako, teška odluka u ranoj fazi sezone u kojoj su očekivanja velika.

Obećavajući početak

Biuk rano u novoj sezoni ima start kojim najavljuje puno u dolazećim mjesecima, ako ostane na sličnoj razini. S dosadašnjim nastupima, pokazao je podizanje u odnosu na proteklu sezonu u kojoj je bilo puno oscilacija, bez ispunjenih svih očekivanja nakon što se u prvoj momčadi istaknuo svojim talentom u pretprošloj sezoni.




U međuvremenu, već se pričalo o zainteresiranim klubovima za njegovo dovođenje, a sve se ponavlja i ovog ljeta, s unosnom ponudom koja bi mogla ‘zaljuljati’ Hajduk.

Autor:Dnevno.hr/I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.