Screenshot/Instagram

Poznati nogometaš u problemima: ‘Dugujem milijune, kamatari mi žele slomiti noge’

Autor: Dnevno GIŠ

Veliki skandal već danima potresa talijanski nogomet, a glavni protagonist je nogometaš Juventusa Nicolo Fagioli, koji je sudjelovao u kladioničarskoj aferi u talijanskom nogometu, uz još Nicolu Zaniola i Sandra Tonalija.

Fagioliju je izrečena suspenzija u trajanju od sedam mjeseci, jer se po talijanskom zakonu igrači ne smiju kladiti na utakmice u organizaciji njihovog nogometnog saveza, niti one pod okriljem UEFA-e i FIFA-e, a uz zabranu Nicolo je dobio kaznu od 12 i pol tisuća eura te rehabilitaciju u trajanju od pet mjeseci.


Mladi 22-godišnji igrač Juvea iznio je pred sudom svoju priču o tome kako je upao u kladioničarsku mafiju te kako ima dugove od preko tri milijuna eura, dok je njegova plača oko milijun i 800 tisuća eura godišnje.

Dužan suigračima

“Imao sam najgori period između ožujka i travnja 2023., kada sam bio toliko pod stresom i uplašen da sam tijekom utakmice Sassuola i Juventusa napravio pogrešku, nakon koje sam zamijenjen. Čim sam izašao s terena počeo sam plakati pred kamerama, razmišljajući o svojim problemima vezanim uz dugove oko kocke. Preciziram da sam se prestao kladiti i da to ne mislim više raditi”, ispričao je Fagioli i nastavio:

“Želim istaknuti da mi je namjera otplatiti sve kredite koje sam digao od svojih prijatelja koji nisu znali prave razloge zbog kojih sam posudio novac. Tražio sam zajam da platim kockarske dugove i tako sam odlučio tražiti novac od nekih prijatelja, od kojih sam tražio 40 tisuća eura, rekavši da mi trebaju za sat i da mi je majka blokirala račune.

Federico Gatti mi je posudio novac koji mu još nisam vratio i on ga još traži natrag. Još novca su mi posudili Radu Dragusin i neki prijatelji iz Piacenze. Nikada nisam razgovarao o svom klađenju s upravom, igračima ili trenerima Juventusa jer nikome nisam vjerovao. Također, nisam se kladio na Juventus ili Cremonese”, ispričao je mladi Talijan.

Prijetnje mafije

“Već sam nakupio ogroman dug od 250 tisuća eura u rujnu 2022. i počeo je pritisak vlasnika ilegalnih stranica koji su me tjerali da vratim novac. Svako malo, barem da vratim dio tog novca. Kupovao sam vrijedne satove u zlatarnici. Ranije sam plaćao virmanom, a satove sam im isporučio nekoliko puta.

Noću nisam spavao. Što je vrijeme više prolazilo, dug me više proganjao. Novac koji sam morao vratiti stalno se povećavao. Utjerivači dugova su mi rekli da će mi slomiti noge. Kladio sam se na nogometne utakmice i tenis. Počeo sam u ljeto 2021. Nisam se pitao jesu li te stranice legalne ili ne. Bilo je zabavno. Od siječnja 2022. sam bio pod stresom zbog nagomilanih dugova.
Prvo se kladite jer imate puno slobodnog vremena. Ujutro trenirate i onda se kladite da ubijete dosadu. Sandro Tonali mi je predložio da igram na ilegalnoj stranici. Vidio sam ga kako igra i pitao ga što radi. Rekao mi je da mogu i ja jer nema ni traga klađenju. I natjerao me da se registriram na toj stranici. Prvo smo igrali na tenis, a onda na nogomet”, opravdavao je svoje postupke na sudu Fagioli.

Dalić je zbog ovog igrača baš na mukama: Napravio mu je problem i puno prije velikog skandala

 

Autor:Dnevno GIŠ
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.