POTRES U BARCELONI: Šestorica čelnika napustila katalonski klub

Autor: J.V.H.

Čak šestorica visokopozicioniranih ljudi Barcelone podnijelo je neopozive ostavke na funkciju, o čemu su članove, navijače i javnost obavijestili zajedničkim pismom.

Nedavno je Leo Messi u ime igrača prozvao upravu kluba, ciljajući na predsjednika Josepa Mariu Bartomeua, izjavivši da je novinarima dala dezinformaciju kako igrači ne žele da im se zbog ekonomske krize uzrokovane korona virusom smanje plaće.

Dodao je da je ta laž tim gora jer su igrači po inerciji prihvatili sniženje plaća i do 70 posto kako bi poslove i plaće sačuvali brojni zaposlenici ostalih sekcija kluba. Podršku je dobio od dva potpredsjednika kluba, Emila Rousauda i Enriquea Tombasa kojima je zbog podrške igračima Bartomeu pa im je predsjednik zaprijetio da će ih razriješiti dužnosti.

Tombas se nije htio oglašavati u javnosti glede prijetnje, ali je Rousaud rekao da ovakav čin vidi kao “izdaju” te da ostatak uprave “nema kredibilitet dalje voditi klub”.

Bartomeu se potom odlučio riješiti direktora Silvia Eliasa i Josepa Pontea. Njima su se pravovremeno priključili Maria Teixidor i Jordi Calsamiglia, te su svi zajedno podnijeli ostavke na funkcije u Barceloni, preduhitrivši tzv “diktatora” u njegovoj namjeri.

“Podnosimo neopozive ostavke na naše dužnosti u upravi Barcelone. Do ovako radikalnog poteza dovelo nas je to što nismo mogli promijeniti kriterije i načine upravljanja klubom koji se nalazi pred velikim izazovima, posebno onima vezanima uz scenarije za vrijeme nakon pandemije koja vlada.

Preporučujemo da se, čim to okolnosti dozvole, sazovu novi izbori za predsjednika kluba, kako bi se klub na najbolji mogući način vodio u vrijeme važnih izazova koje nosi bliska budućnost”, navode sada već bivši čelnici u oproštajnom pismu.




Autor:J.V.H.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.