Izvor: Screenshot/YouTube

POTJERAN JE IZ REPREZENTACIJE ZBOG ERDOGANA: Sada se druži s Nijemcem koji je posjetio ISIS!

Autor: F.F

Popularni njemački nogometaš, bivši igrač Real Madrida i Arsenala, Mesut Özil prije tri je godine prestao nastupati za reprezentaciju. Razlog nisu bile njegove igre, nego podrška kontroverznom predsjedniku Turske, Recepom Tayyipom Erdoganom.

Özil se fotografirao s Erdoganom te ga podržao u njegovim političkim kampanjama, a sada je ponovno šokirao njemačku javnost zbog svojeg političkog odabira.

Naime, sada se fotografirao s još jednim kontroverznim političarem – Jürgenom Todenhöferom.

Jasno je dao do znanja

Igrač Fenerbahcea jasno je dao do znanja za koga će glasati na sljedećim izborima u Njemačkoj, a da stvar bude zanimljivija, ovo je prva Özilova objava na njemačkom jeziku u posljednjih tri mjeseca:

“Moj sastanak s najhrabrijim njemačkim političarom Jürgenom Todenhöferom koji je bio uz mene u najtežim trenucima prije tri godine na Svjetskom prvenstvu, a sada sam ja uz njega. 26. rujna izabrat ću Team Todenhöfer – Sretno!”, napisao je njemački nogometaš turskih korijena uz fotografiju.

Političar je u komentaru fotografije najavio kako će njih dvojica zajedno izdati knjigu ‘koja će biti pravo iznenađenje’.

Zašto je kontroverzan?

Todenhöfer je 50 godina bio član njemačke kršćanske demokratske unije (CDU), a prošle je godine na sovj 80. rođendan istupio iz nje te osnovao vlastitu stranku pod nazivom Team Todenhöfer. Radio je kao novinar, a navodno je u bliskim odnosima s islamistima, sklon je autokratima i diktatorima te stoji iza antizapadnjačkih i antisemitskih stavova, zbog čeka je poprilično kontroverzan u njemačkoj javnosti.




2014. godine, dok je radio kao novinar, postao je prvi predstavnik medija na svijetu koji je posjetio Islamsku Državu, ISIS. Želio je bolje upoznati i otkriti srž sukoba u Iraku i Siriji. Kasnije je svoja iskustva opisao u knjizi ‘Moje putovanje u srce terora: Deset dana u Islamskoj Državi’.

Žestoko se protivi američkim intervencijama u Afganistanu i Iraku, a u palestinsko-izraelskom sukobu otvoreno podržava Palestince. Njemački mesiji nedaju mu puno šansi u borbi za poziciju novog kancelara, dok politčiki analitičari i znanstvenici njegov manifest smatraju utopijskim. Naime, Nijemac želi ukinuti sve vojne intervencije, smanjiti poreze za srednju klasu, podržati pomirbu zapada i istoka, izgraditi milijun ekološki prihvatljivih stanova te produžiti porodiljni dopust na tri godine.

Autor:F.F
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.