Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX

Ponovno kazne zbog baklji: Hajduk kažnjen dvostruko više od Dinama

Autor: Dnevno.hr/ I.L

Novi tjedan nove kazne. Disciplinski sudac SuperSport Hrvatske nogometne lige, Alan Klakočer objavio je iznose koje klubovi moraju platiti za 14. kolo SuperSport HNL-a.

U objavi stoji: “GNK Dinamo se kažnjava jer su na prvenstvenoj utakmici 14. kola Varaždin – Dinamo gostujući navijači BBB, smješteni na južnoj tribini, u 31. minuti zapalili jednu petardu, u 75. minuti dvadeset i šest baklji i dvije dimne bombe te jedan strob koji je bačen na teren za igru, zbog čega je utakmica prekinuta na 40 sekundi, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 2. DP HNS-a, te se na temelju istog propisa izriče novčana kazna u visini od 3350 eura.”


Kažnjen je i domaćin Varaždin: “Kažnjava jer su na prvenstvenoj utakmici 14. kola Varaždin – Dinamo gostujući navijači BBB, smješteni na južnoj tribini, u 31. minuti zapalili jednu petardu, u 75. minuti dvadeset i šest baklji i dvije dimne bombe te jedan strob koji je bačen na teren za igru, zbog čega je utakmica prekinuta na 40 sekundi, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 1., u svezi st. 5. istog članka DP HNS-a, te se na temelju istog propisa izriče novčana kazna u visini od 1200 eura.”

Puna blagajna

Torcida je slavila rođendan pa poveća bakljada nije začudila nikoga, a samim time ni znatno veća kazna u odnosu na ostale, a uz i igrali su na svom stadionu.

Foto: Bozidar Vukicevic / CROPIX

HNK Hajduk se kažnjava jer je na prvenstvenoj utakmici 14. kola Hajduk – Rudeš domaća navijačka skupina Torcida, smještena na sjevernoj tribini, zapalila po jednu baklju u 20., 57., 62. i 64. minuti, po dvije baklje u 22., 24. i 31. minuti, po jedan strob u 63. i 65. minuti, jednu dimnu bombu u 73. te u 74. minuti pedeset baklji, od kojih su dvije bačene na tartan stazu, što je dovelo do prekida igre u trajanju od dvije minute, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 1., u svezi st. 5. istog članka DP HNS-a te se na temelju istog propisa izriče novčana kazna u visini 7000 eura.”

Hajdukovci stigli u Vukovar: Posebno emotivno bilo je mladoj nadi čiji je otac heroj Trpinjske ceste
Autor:Dnevno.hr/ I.L
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.